piasektt Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Witam Posiadam taki sprzęcik Aprilia AF1 50 z 88'. Wydaje mi się, że jest gdzieś zablokowany myślę, że wydech (tutka), ale nie jestem pewien. Moje pytanie jest jak go odblokować! I drugie pytanie motorower ten nie zawsze chce zapalić z rozrusznika kręci ładnie, ale nie chce zapalić a z kopa bez problemu, jaka może być przyczyna. Mam go od nie dawna jakie to moto ma +/- ? Z tego, co zauważyłem + plusem jest małe spalanie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Aprilie te jak sie nie myle mialy na wydechu i na kruccu ssącym ;]plusy to zywotny silnik i male spalanie;]Minusy jak dla mnie nie lubie plastikow:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 przecisnij go na wszystkich biegach na maxymalnych obrotach i bedziesz wiedział, że jak nie wejdzie na czerwone pole to jest zblokowany Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 moja nie wchodzi , ani razu . Vmax 75. Tzn ze jeszcze z niej cos wycisne?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 silnik powinien kręcic tyle, ile jest na obrotomierzu (przynajmniej na niższych biegach ...)jesli nie to albo jest zblokowany albo kompresja słaba i trzeba zmienic tłok Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 moze to jednak kompresja , bo jak moto jest cieple to dam rade odpalic je reka ;O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Miałem Af-1 50 88r i kreciła się do 10tys v-max 85 kiedys poszła do konca obrotomierza i miała 95km na tłumiku na 100% nie blokowana.Jak bedziesz katował to na korbowodzie sie zatrze to jest bolaczka tych silnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Miałem Af-1 50 88r i kreciła się do 10tys v-max 85 kiedys poszła do konca obrotomierza i miała 95km na tłumiku na 100% nie blokowana.Jak bedziesz katował to na korbowodzie sie zatrze to jest bolaczka tych silnikow. Czyli co ta maszynka nie jest blokowana ? To poprostu taki muł? Kręci się do 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 moze to jednak kompresja , bo jak moto jest cieple to dam rade odpalic je reka ;Onie koniecznie, ja bez problemu odpalałem ręką DT 125 z nowiutkim tłokiem :clap: miałem af1 50-ke z 91 roku i na wszystkich biegach wkręcała sie do samego końca obrotomierza (12tys) , kiedys nawet przez przypadek na drugim biegu przeciagnełem ją tak, że wskazówka wyszła poza skale :icon_razz: :icon_razz: silniczek pięknie znosił dłuuugą jazde na wysokich obrotach (8-9 tys) :biggrin: jesli silnik nie chce krecic do samego konca obrotomierza to najprawdopodobniej jest juz słaba kompresja albo jakies blokady (oczywiscie pod warunkiem, że wydech nie jest zapchany, jest odpowiednia świeca, szerokośc opon, wielkosc zębatek...) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Szczerze powiedziawszy podejrzewałem kompresje! Wydech i tak trzeba rozebrać może coś tam siedzi ! Ale jeżeli są jakieś blokady to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi