gazi Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam !!!Czy mogę zamienić jedną z tarcz wału korbowego(od strony prądnicy) na tarczę pochodzącą z innego wału(ten sam typ). Czy konieczne bedzie ponowne wyważanie wału ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Mi się wydaje że sam tego nie zrobisz.Jeżeli jesteś tak zdolny to moje mratulacje :icon_biggrin: POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Na pewno konieczne bedzie centrowanie wału w kłach traserkich albo w tokarce z dwoma kłami. Potrzebne są też do tego dwa czujniki zegarowe. Dopiero potem można, a nawet trzeba wał wyważyć. Jeżeli nie masz dobrze wyposażonego warsztatu to zleć lepiej naprawę specjaliście. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 czeeee To waly do Mz-tek sa juz tak defizytowym towarem ze trzeba tak rzeźbic ? Centrowanie to podstawa nawet po wymianie czopa walu a nie tylko jednej z tarcz , a wywazanie ... nie wiem czy bedzie Ci sie to oplacalo bo jezeli ma byc porzadnie to bedzie droga operacja (Adam M kiedys pisal o tym ).Na Twoim miejscu kupil bym poprostu inny wal i jeździl .. no chyba ze lubisz sobie komplikowac zycie :icon_biggrin: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Sądzę że od czego by to nie był wał to naprawę należy wykonać starannie. Normalne że możesz nie centrować ani nie wyważać i też pojeździsz tylko kwestia ile :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ale jezeli wał nie będzie wycentrowany to w ogóle możesz nie pojeździć...silnik będzie źle pracował i nie bedzie wkręcał sie na obroty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi