Greedo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Mam taki problem: mam cylinder po szlifie nowy tlok itp. a przy odpalaniu z pychu simson zaczyna na 1 jechac normalnie ale trzeba go dluzej ciagnac zeby wrzucic 2. jak sie na 2 doda wiecej gazu to gasnie (do pewnego momentu manetke mozna przekrecic). a pozatym spod swiecy cieknie troche paliwa po jeździe, nie wiem czy to ma bezposredni zwiazek z tym co wyzej napisalem? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2003 yyyyyyy mieszanka? może za dużo Mixolu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Po szlifie jest? To moze byc zbyt dokladne pasowanie tloka do cylindra. Mozliwe ze jest zbyt ciasno i przez to silnik nie moze sie dobrze rozkrecac. Jesli nie to to mozliwe ze mieszanka. Ma byc 1:50 ale ty docierasz to mozesz dac nieco wiecej oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2003 no to to nie jest nic skąplikowanegojeżeli ci wywala paliwo spomiędzy cylindra a głowicy lub spod świecy to najnormalniej w świecie ci kąprecha ucieka.być może masz skopany gwint w głowicy, jeśli tak to najprosciej sie udać do tokarza zeby roztoczył wsadził tulejke i zrobił gwinta M14 skok 1,25 (ale skoku nie jestem pewien) ---- i żebyś nie próbował uszczelniać świecy silikonem :!: :lol: :lol: :lol: śmieszne????był już jeden taki koleś!!!!!och, ale on był zawiany. :lol: ------------ Ilość mixolu (lub czegoś innego) nie ma wpływu na moc :!:Jeżeli zamiast 1:50 wlejesz 1:20 to odczujesz to lekko, ale nie do tego stopnia żeby sie nie dało dwójki zapiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2003 No w sumie to tak, bo ta glowica byla juz tulejowana. gdzie w wawie moge cos takiego zrobic?? i dobrze ze zes powiedzial o tym silikonie bo chcialem tak zrobic :wink: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi