devilwizard Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Choppery są najlepsze, chociaż po mieście to jednak lipa, na długie trasy jak go nie przebajeżysz typu wielka kierownica, płaski fotel to smigasz bajecznie a jak przebajeższ to jesteś fanatykiem i też śmigasz hehe, a pozatym ten dzwiek i wygląd!!A spalanie w tej pojemności co pytasz to tak w granicy 5-6 L / 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Choppreki są najlepsze, najpiękniejsze i w ogóle naj ...... :icon_biggrin: Co się zastanawiasz CHOPPER ONLY :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Trasy wakacyjne to jazda solo (przynajmniej można się zapakować i miejsca nie brakuje), przelotowa 110 i spalanie 5L/100km. I wygodnie się jedzie, no ale ja nie mam 190 wzrostu :icon_biggrin: Na 535 miejsce dla pasażera to katorga, tak do 200km jeszcze da radę, ale potem jest po prostu męczące (marudzenie za plecami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sachy Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 U kazdego pewnie zawazylo cos innego, dla mnie decyzja kupna chopperka byla naturalna, poprostu nie widzialem siebie na czyms innym. Wynika to ze stylu jazdy, preferowanych klimatow muzyki, itp. Dla mnie liczy sie przyjemnosc z jazdy, szkoda tracic piekny sloneczny dzien na lezenie na baku i gapienie sie glownie w asfalt lub linie, kiedy obok mijaja piekne krajobrazy, silnik piekie basowo brzmi... No i sama "armatura" poporstu cieszy oko, sprzet ma dusze, tak jak weterany... Pozdro!Sachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) a zapytam jeszcze bo nigdzie nie moge znalesc odp czy modele virago 535 , 750 i np 1100 mają taka samą rame ?? Chodzi mi o to czy np moze mają rózne rozmiary ... czy tylko silnik mocniejszy /???I który model proponujecie dla kogos o takim wzroscie (190) no i do jazdy z plecaczkiem :icon_mrgreen: of courseZe zdjecia wynika ze pozycja na virago jest z wyciągnientymi nogami ... czy sie myle i to jest ten motor co sie siedzi jak na krzesle w domu ?? :icon_biggrin: Tez preferuje wolna jazde i dlatego zastanawiam sie na chopperkiem ...Pozdrawiam wszystkich miłosników armatury..... :> Acha spotkałem sie ze zdaniem ze virazki sa mało kłopotliwe znaczy w sumie sie nie psują czy to prawda ?? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez afish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igner Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 U kazdego pewnie zawazylo cos innego, dla mnie decyzja kupna chopperka byla naturalna, poprostu nie widzialem siebie na czyms innym. Wynika to ze stylu jazdy, preferowanych klimatow muzyki, itp. Dla mnie liczy sie przyjemnosc z jazdy, szkoda tracic piekny sloneczny dzien na lezenie na baku i gapienie sie glownie w asfalt lub linie, kiedy obok mijaja piekne krajobrazy, silnik piekie basowo brzmi... No i sama "armatura" poporstu cieszy oko, sprzet ma dusze, tak jak weterany... Pozdro!Sachy Zgadzam się w 100% Jazda chopperem to przyjemność, delektowanie się każdym kilometrem!to inny styl jazdy, inna kultura inny styl życia :icon_biggrin: i te świecące chromy....i do tego ten dzwięk.......uczta dla uchaTo trzeba poczuć samemu żeby zrozumieć Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a zapytam jeszcze bo nigdzie nie moge znalesc odp czy modele virago 535 , 750 i np 1100 mają taka samą rame ?? Chodzi mi o to czy np moze mają rózne rozmiary ... czy tylko silnik mocniejszy /???I który model proponujecie dla kogos o takim wzroscie (190) no i do jazdy z plecaczkiem :buttrock: of courseZe zdjecia wynika ze pozycja na virago jest z wyciągnientymi nogami ... czy sie myle i to jest ten motor co sie siedzi jak na krzesle w domu ?? :icon_mrgreen: Tez preferuje wolna jazde i dlatego zastanawiam sie na chopperkiem ...Pozdrawiam wszystkich miłosników armatury..... :> Acha spotkałem sie ze zdaniem ze virazki sa mało kłopotliwe znaczy w sumie sie nie psują czy to prawda ??Ja nie miałem z tym kłopotu, dla mnie od zawsze: mój motocykl = chopper. Virago 535 to inna konstrukcja niż 750 i 1100, natomiast 750 i 1100 różnią się tylko wielkością cylindrów (co za tym idzie i mocą) i drobnymi szczegółami - na pierwszy rzut oka dla laika nie do odróżnienia. 750-tka spala ok. 5 litrów/100. Z żoną jeździłem na dalsze i bliższe wypady z bagażami i spokojnie daje radę. Tyle, że ja jestem nieco niższy (176 cm), ale wysunięte podnóżni załatwiają sprawę. I niekoniecznie armatura jeździ wolno :icon_biggrin: ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Co do podnużków to sprawa jest taka że w choppeże zawsze wszystko możesz pozmieniać jak ci sie podoba ja mam jóż chyba 4 ustawienie swoich a co do plecaczka to sprawa na dłuższe trasy faktycznie jest kłopotliwa bo ja mam zaj... wysoki tylni fotel i jak jadę z kimś wyższym odemnie to on ma barki na wysokości końca mojego kasku lipa podwójna, pasażera zwiewa a mi ciężej sterować, ale jak masz 190 to pasażer skutecznie się za tobą schowa a pojemności to proponuję od 750 wzwyż ew 650 ale jeszcze przemyśl bo tam jóż każdy kg czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajko Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dokładnie tak jak powiedział ktoś powyżej, to trzeba czuć.Ja nigdy nie myślałem żeby zamienić armaturę na coś innego.Czasem dupa odpada, woda spod przedniego koła zalewa po same j...a,łeb napierdziela bo wydech trochę głośny,ale ten klimat właśnie mi odpowiada.Chociaż raz zdażyło się że, po trasie ponad 700km, dupa mnie nie bolała, bo już straciłem czucie ,za to nogi bolały tak że zdało się że sam nie zlezę z motocykla. :icon_biggrin: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Żewnie się zrobiło ale to fakt TO TRZEBA KOCHAĆ!!Ja się zastanawiam jak 800 km dmuchnę na zlot Boxera w Lubsku??!!Ale klimty zlotów rewanżują cału bul:)Pozatym niekiedy można dostać nagrodę żelaznego zadka hehe Dodajcie do tego niezły wygląd czyli znikomy fotel, małe lusterka w których nigdy nic nie widać, brak szyby, zadaleko wysunięte podnużki, zagłośny wydech... Ale to jest piekne aż mi łezka poleciała A nie jak na wiertarce w pozycji embrionalnej hłehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 W ogóle nie wiem o co chodzi z tym narzekaniem na komfort jazdy... Mi się tam Virażką jeździ bardzo komfortowo :icon_biggrin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a czy yamaha virago 750 nadaje sie na 1 motor ?? Nie mówie wcale ze to by był mój pierwszy motor ale czy sie nadaje :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igner Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A nie jak na wiertarce w pozycji embrionalnej hłehehe :buttrock: prawie się popłakałem ze śmiechu :flesje: :icon_biggrin: Podobają mi się te określenia opisujące jazdę na "plastiku" :buttrock: Tu widać właśnie do czego służy chopper-do czerpania przyjemności z jazdy a nie do (jak ktoś już tak powiedział) leżenia na baku i gapienie sie glownie w asfalt lub linie :icon_mrgreen: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a czy yamaha virago 750 nadaje sie na 1 motor ?? Nie mówie wcale ze to by był mój pierwszy motor ale czy sie nadaje :icon_biggrin:Virago 750, którą mam od 1998 roku jest moim pierwszym i wiernym motocyklem. Nadaje się, tylko z głową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANDIT Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jak najbardziej sie nadaje, a jak wysoki z ciebie chłop to zamontuj ponozki tj. u mnie (zobacz sobie w galeri) i bedzie gitara :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi