Cezar27 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 czy do mojej Cebry mogę wlać DOT 5.1, czy tylko i wyłącznie DOT 4 - zalecane w serwisówce. Nadmieniam, że mam standardowe przewody hamulcowe.Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 lej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Sprawdż w instrukcji na opakowaniu jakie są parametry rozszerzalności cieplnej obu płynów itp itd.Dopiero wtedy dalej kombinuj - instrukcje po coś chyba są ???W zasadzie większej różnicy nie ma , ale czasem można się zdziwić ,kiedy nagle coś Ci w motocyklu zdechnie.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 DOT 5.1 nie jest zalecane do ulicznej jazdy. I tak nie wykorzystasz calej skali temperaturowej plynu szczegolnie na fabrycznych hamulcach, a plyn ten ma duzo szybciej "wciaga" wode z otoczenia. Dlatego taki plyn musialbym wymieniac duzo czesciej. DOT 4 w zupelnosci wystarczy. A ponadto skoro nie widac roznicy to po co przeplacac? ;) Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi