Arcer Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mam prośbę do użytkowników Chartów. Jeśli możecie, to policzcie, sprawdźcie i podajcie tutaj, jaka jest ilość zębów na przedniej zębatce (bo chyba tylniej nikt nie zmienia) w waszych maszynkach. Licznik potrafi przez to oszukiwać, a ja potrzebuję jako tako wiedzy, czy mam zębatkę standardową, czy jakąś mniejszą (choć wątpię, by było wiele odmian). Gdy pojawi się kilka odpowiedzi, temat może być uznany za zakończony, ale teraz potrzebuję po prostu szybkiej informacji (2-3 dni).Z góry dzięki za odpowiedzi! Liczę na was :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jutro dostaniesz tą informacje, bo nie chce mi sie teraz cisnąc do garażu. :crossy: a ta zębatka jest baaardzo łatwo dostępna w sklepach. :clap: ja mam nową. :wink: PS. właśnie skończyłem robić kolanko wydechowe do charta, przerobiłem kolanko od sima i bardzo zmieniło charakterystyke silnika, ciągnie teraz bardziej "u góry", a gorzej na niskich obrotach, i w ogóle wkręca sie na wyższe obroty, zyskał przez to jakies 3-4 km/h na każdym biegu szybciej.. :cool: niby to niewiele, ale czuć. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 a jak dokładnie to zrobiłeś bo też mam zamiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 a jak dokładnie to zrobiłeś bo też mam zamiar zaczałem od porzyczenia motoru bratu, kiedy już to zrobiłem on pojechał na najwyższą góre w lesie i rozbił mi przód, a potem to już tylko szereg napraw. :banghead: a kolanko trzeba było troche poprzeginać (dość sztywne, wiec ciężko było) no i dospawać to mocowanie do cylindra, a potem jeszcze to co wchodzi do tłumika ten kawałek rurki tez dospawałem, bo simek ma troche ciensza. :P jak bede miał troche czasu, to moge wrzucic foto tego, to zobaczysz jak wyszło. bo kolanka od charta nowego sie raczje nie dostanie nigdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Kolanko do charta jest za 18 zł na agmocie :] Obstawiam, że na Wilmacie też mają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Hej, seryjna zębatka do Charta ma 14 zębów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Hej, seryjna zębatka do Charta ma 14 zębów. Pozdro dokładnie tak! moja też ma 14, specjalnie schodziłem przed chwilą do garażu sprawdzić, a na agmocie nie ma tych kolanek, są w ofercie, ale jak dzwoniłem potwierdzić zamówienie, to koles powiedział, że nie ma. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi