Skocz do zawartości

Posiadacze Hondy Shadow łączcie się!

caninus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tu nowy, dwa miesiące temu kupiłe Shgadow VT 600

Pozdrawiam wszystkich.

Witamy

też jestem nowy , mało się udzielam na tym forum ale dziennie go przeglądam,

czekam na jakieś shadowisko by poznać wszystkich zapalńców tej maszyny.

Pogoda powoli się pogarsza więc w tym roku chyba już nic z tego. :banghead:

Witamy

też jestem nowy , mało się udzielam na tym forum ale dziennie go przeglądam,

czekam na jakieś shadowisko by poznać wszystkich zapalńców tej maszyny.

Pogoda powoli się pogarsza więc w tym roku chyba już nic z tego. :banghead:

No dobrze, widzę że jest nas coraz więcej.Witam panowie :flesje:

Na pierwszy ogień szukam danych technicznych i eksploatacyjnych, coby je usytematyzować według modeli i roczników w możliwie obszerny i jasny sposób. Niestey na bikez.com jest sporo byków - najlepszym źródłem są fabryczne książki od motocykli (lub Clymer-y, które zresztą osobiście używam).

Pamiętam sam jak usilnie poszukiwałem danych różnych modeli - wcale nie jest to takie proste.

Jak łatwo się domyślić składam strony www pod adresem który podałem w mailu - szczegóły całego zamierzenia oczywiście wkrótce podam. Chciałbym tam umieszczać również opinie użytkowników więc jeżeli ktoś z Was ma zapęd pisarsko-dziennikarski i chce popełnić artykuł "Mój Shadow" w całym szerokim zakresie - to będzie na to miejsce i gorąco zapraszam do współpracy. :D

Liczę np. na najblizsze shadowisko, w temacie zrobienia fotografii poszczególnym modelom.

A co do fiszek etc. - są to sprawy, nazwijmu je "niezbyt oficjalne", chyba oprócz "Honda Common Manual", i można za to być "ścignietym". Ale to z Honda juz oficjalnie trzeba będzie załatwiac. :D

Witam.Przesyłka (instrukcja) poszła. Pozdr

Witam

Czy macie może jakąś vt 500c godną polecenia? do 5000 zł. poszukuje właśnie tego modelu z lat 85-87.

Wybór na rynku jest spory, można znaleźć egzemplarze w naprawdę dobrym stanie. Żadnego egzemplarza ci niestety nie polecę. Mój kolega ma vt500 i rozważa jej sprzedaż, ale po pierwsze to na razie rozważa, a po drugie to 83 rocznik. Chociaż te motocykle robiono chyba tylko 4 lata i mechanicznie się od siebie nie różnią - praktycznie to te młodsze mają polerowane dekle silnika i ew. okrągłe reflektory.

No i pamiętaj, że one NIE MAJĄ hydraulicznego kasowania luzów, jeśli sprzedawca będzie ci to wciskał, to znaczy że nie ma pojęcia co sprzedaje i co gorsza - nie regulował zaworów...

Np:

http://moto.allegro.pl/item134786612_honda...egro_1989r.html

Opis z sufitu, rocznik :D , a cena "zimowa"...

Takie sprawy:

1. Shadowisko jeszcze w tym roku?

Czemu by nie? Proponujemy Podlesice, druga połowa października - weekend 28-29. Zakwaterowanie w gościńcu jurajskim http://www.gosciniecjurajski.pl/gj.html rezerwacje indywidualnie. Oczywiście jak pogoda dopisze...

2. Chciałbym "pro publico bono" usystematyzować i skatalogować wszystkie techniczne sprawy związane z Hondą Shadow. Wygospodarowałem już miejscówkę w internecie.

I tu gorący apel:

Poszukuję wszelkiej dokumentacji na temat Hondy Shadow wszelakiej pojemności i rocznika. Głównie dane techniczne, eksploatacyjne, uwagi. Wszelkie możliwe. Kontakt: [email protected]

Niedawno zamiescilem linek do danych moto w innym dziale

ale sporo info masz pod tym linkiem http://www.motorcyclespecs.co.za/bikes/Honda%20.htm

He... he... Czytuję forum... :D Widziałem...

Według danych tam podanych mój rocznik vt powinien wyglądać jak rocznik 87 i ma 10 kucyków więcej niż powinien (to akurat miłe), mam jedną zbędną tarczę hamulcową... Ale z moim rocznikiem w zasadzie wszędzie są problemy...

Pozdrawiam!!!

Halo Witam serdecznie :bigrazz: powracam ja czyli ja :icon_razz: hehe wielkie sorki ze tak dlugo mnie nie bylo ale z pewnych powodów wyladowalem w ...... irlandii :/ wiec nie ma mnie w polsce a neta mam od dzisiaj :icon_razz: widze ze przybylo nas :buttrock: zwolennikow najlepszej maszyny SHADOW hehe :) mowcie co sie dzieje :) troszeczke mnie nie bylo a czytac mi sie troszke nie chce