markos Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zastanawiam się, czy kupić tłumik tuningowy do mojego charta, ten rezonansowy, posiadacze simsonów napewno wiedza o co chodzi. :P napiszcie, czy faktycznie dodaje mocy i jak zmienia dźwięk.... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Rozumiem że masz na myśli ten Leo Vinci? Tak, dodaje mocy, pięknie chodzi w zakresie wysokich obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Bravo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Przeciez za trzy takie tlumiki charta kupisz. Nieoplacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 otóż kolego, na forum jest opcja szukaj miliony postów na ten temat było.. pozatym daje urok wiejskiego sprzętu.. total festyn :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Przecież nie każdego stać od razu na aprilie rs 80 więc daj sobie spokój z tym wiejskim sprzętem. A jeżeli moto fajnie chodzi na wysokich obrotach to warto. Moje rg po zmianie tlumika na tuningowy ciągnie teraz od góry i mi sie np to podoba bo trzeba kręcic moto :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 NO wiec.. stać mnie na aprillke rs50 i inne japonce, ale kupiłem charta po to, żeby sie czegoś nauczyć, mam namyśli grzebanie w silniku i takie tam... i po roku użytkowania powymieniałem w nim praktycznie wszystko, wszystkie uszczelnienia, wał, cylinder, tłok, pierścienie, sporo rzeczy w skrzyni, wymalowałem go, ponaprawiałem zawieszenia, naprawiłem instalacje elektryczną, wiec moto chodzi jak zegarek i jeszcze nigdy nic sie nie zepsuło, nawet zima po tygodniowym postoju pali za pierwszym kopem (no dobra raz nie chciał odpalić, bo kumpel mi ropy nalał do zbiornika).... No i teraz mam dylemat z tym tłumikiem.... no i co do tego, że za 3 tłumiki dostane charta, bo tłumik kosztuje dokładnie 110 zeta, a do mnie ludzie sami przychodzą i pytają, czy chce go sprzedać, i 3 osoby proponowały już cene około 1500 zeta, ale nie mam ochoty go sprzedawać. tyle na ten temat... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 cypek41 jawkami kumpli, a później miałem swojego simsona którym przez wakacje zrobiłem 4000km i jestem zwolennikiem oryginałów simek był 99% oryginał, zbiłem lusterko i niestety nie było oryginalne.. a jeśli chodzi o rs to niezróbcie głupoty i nigdy włocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 markos16 bo ja nie łapie - tobie chodzi o taki tłumik np. z allegro do tuningu za ok. 100zł czy o wydech leo vince za 500zł. Bo wyżej widziełem że kolesie ci pisali coś o leo vince a niesprecyzowałeś dokładnie o jaki ci chodzi i jakbyś mógł to podaj najlepiej linka to ci powiemy dokładnie czy sie opłaca czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Hej Markos! Podoba mi się Twój tok myślenia :crossy: Wydechu za 100zł się po prostu nie opłaca kupować (i puszka odpada dość szybko). Jak jesteś zżyty ze swoim chartem to zainwestuj w leo vinci, tylko... będzie problem z mocowaniem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 A pokażcie link do tego leo vinci? Bo z przeróbkami to nie ma problemu, bo i tak jutro musze z czegos dorobić kolanko do wydechu, bo brat mi charta lekko rozbił przed wczoraj, ale wszystkie cześci pokupuje jutro, tylko problem moge miec z kolankiem od wydechu, ale coś sie tam dobierze. :/ a ma ktos w simsonie, albo w charcie zadupek??? i wie, gdzie takie cos kupic, ewentualnie zrobić z laminatu??? Aha. ten wydech puszkowy za stówe. daje coś??? bo kurde nie mam nikog znajomego, kto by go miał i nie wiem, czy warto to kupić. :/ bo jak nie ma nic dawać, tylko byc troche głosniejszy, to dziekuje, wole dozbierac jeszcze te 4 stówki i kupić cos dobrego... No i jak ze spalaniem? bo jak nastepuje rezonans, to może sie okazac, że wzrośnie nie???? tylko ktoś wie o ile??? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Jufimiuk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Moj kolega zamienil swoj orginal na jakis sportowy wydech, chodzil bardzo glosno to akurat byla MZ 251, dostala troche mocy ale byla za glosna wiec roznie mozna na to patrzec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorny Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Też wsadziłem kumplowi taki tłumik do etli (ten za 100 ileś) . Pechowo skończyliśmy w nocy i po zapaleniu musieliśmy wzywać pogotowie do sąsiadki . daj spokój , to nie chodzi głośno ,to RYCZY !Przerobiłem go i chodzi, porobiłem przegrody wyciszyłem i ma taki plastikowy "klank" .Nawet ciekawy .Co do mocy to nie wiem bo nie odważyliśmy się go drugi raz odpalić a co dopiero jeździć .Plus to fajny wygląd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Te z allegro za około 100zł to wyrzucanie kasy w błoto. Były juz 3 albo 4 tematy o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Hm.. skutecznie mnie zniechęciliście. :P dzieki! zaoszczędze stówke, a za to kupie sobie coś porzyteczniejszego, albo wrzuce do skarbonki i bede zbierał na etke 150. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor_ Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 www.kemot.pl tam jest ten tuningowy do simka... za 360zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi