Liryc Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam problem z wyregulowaniem gaznika i zapłonu , jak wyregulować obie śrubki w gazniku aby motor odpalił??czy mozna zaślepić ten otwór gdzie wkreca sie linkie od ssania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tez mam taka mz i by mnie interesowała regulacja. ale chba zapytam na forum mz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Oto najważniejsze dane potrzebne do regulacji mz ts 250: ZapłonWyprzedzenie 3mmPrzerywacz 0.3mmPrzerwa między elektrodami świecy 0,6mm GaźnikPołożenie igilcy 4 rowek od góryŚruba powietrza biegu jałowego wykręcona o 1.5 obrotu ( to ta śruba która nie podnosi przepustnicy) Po ustawieniu wszystkiego jak wyżej należy przejechać z 15km. Potem gdy silnik jest rozgrzany do temperatury pracy regulowałem wolne obroty (oczywiście tą śrubką która podnosi przepustnice) na 1200obr/min. W przypadku zużytego gaźnika jest to bardzo trudne.Po regulacji wolnych należy znowu się przejechać i sprawdzić kolor świecy jeżeli będzie piaskowa lub jasnobrązowa to jest ok.Ja tak robie jeżeli ktoś potrafi bardziej profesionalnie to proszę pisać z chęcią poczytam. AHA CO DO PYTANIA O ZAŚLEPIANIE SSANIA. Jak zamierzasz odpalić mz bez ssania jak zaślepisz otwór na linke??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 czy mozna zaślepić ten otwór gdzie wkreca sie linkie od ssania?? Jak zaślepisz ten otwór to będzie tak jakbyś miał ssanie zawsze otwarte :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liryc Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jeszcze jedno, jaki i ile oleju sie leje (o jakich właściwościach ewentualnie) bo planuje wymiane a niechce wlac jakiegoś złego mam kolejne pytanie, w tłoczku od gaznika jest iglica, zamocowana jest miedzy 2 plaszkami, wsuwana miedzy nie w miejscu gdzie ma wciecia, zastanawia mnie tylko co trzyma te blaszki z iglicą w tłoczku??prawdopodobnie posiadam niekoppletny gaznik, no chyba ze jest inna możliwoscna dzisiaj to wypada mi iglica z blaszkami z tłoczka pomocy!!!!!!!!!!!! niesmiejcie sie ze mnieinstalacje elektryczno sam zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jeszcze jedno, jaki i ile oleju sie leje (o jakich właściwościach ewentualnie) bo planuje wymiane a niechce wlac jakiegoś złego mam kolejne pytanie, w tłoczku od gaznika jest iglica, zamocowana jest miedzy 2 plaszkami, wsuwana miedzy nie w miejscu gdzie ma wciecia, zastanawia mnie tylko co trzyma te blaszki z iglicą w tłoczku??prawdopodobnie posiadam niekoppletny gaznik, no chyba ze jest inna możliwoscna dzisiaj to wypada mi iglica z blaszkami z tłoczka pomocy!!!!!!!!!!!! niesmiejcie sie ze mnieinstalacje elektryczno sam zrobilem Do benzyny miksol (lub inny) proporcja 1:50Skrzynia hipol gl 4 lub gl 5 (ilość 750cm3) Pisząc tłoczek masz zapewne na myśli przepustnice. A wiec iglice z zapinka w przepustnicy trzyma sprężyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liryc Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 kolejne pytanie jaki rodzaj benzyny i jakie dodatki powinny byc stosowane do tego motoru???????? czy swiece powinny byc z dlugim gwintem?? jakie najlepiej stosowac??? czy moga byc 3 elektrodowe??? jakie bezpieczniki powinny byc??? czy zna ktos moze jakis serwis tuningowy do starych MZ TS 250?? (np. nowe gumu na bak, tlumiki, siedzenia, itp.) czy istnieje mozliwosc zamontowania obrotomierza w takiej MZ-ce rocznik `76, jesli tak to co tzreba dokupic ( zmienic) i jakie koszty sie z tym wiaza ------------------------------------------------------------------------Serdecznie dziekuje za poprzednie rady na razie pali z pierwszego kopniaka, tylko ma nie rowne obroty i czasem gasnie, ale to proawdopodobnie wina niewlasciwej miesznki paliwa rzeczywiscie chodzilo mi o przepustnice piszac tloczek jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jaki rodzaj benzyny i jakie dodatki powinny byc stosowane do tego motoru???????? Normalna bezołowiowa 95 z olejem 1:50 BEZ rzadnych "ulepszaczy", czy swiece powinny byc z dlugim gwintem?? jakie najlepiej stosowac??? czy moga byc 3 elektrodowe??? jakie bezpieczniki powinny byc???Nie świece są z normalnym kródkim gwintem>>M14*1,25. Wartość cieplna 100 np. iskry F100.Mogą być 3 elektrodowe , ale to zbędny bajer w mz .Najlepiej kupić zwykła z z jedną elektrodę (1-boczna ,1-środkowa), a jak już chcesz kupić koniecznie lepsze to zapodaj irydowe>tylko cena jakieś 50 zł :icon_mrgreen: .Bezpieczniki 16A>w skrzynce bezpieczników.czy istnieje mozliwosc zamontowania obrotomierza w takiej MZ-ce rocznik `76, jesli tak to co tzreba dokupic ( zmienic) i jakie koszty sie z tym wiazaJest możliwośc , ale trochę trzeba przerobić bo masz inną końcówkę czopu wału niż w wersji z obrotkiem :icon_mrgreen: .Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi