grasser Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Mam 2 pytania odnosnie OC.1. czy osoba niebedaca wlascicielem motocykla moze oplacac OC na ten motocykl i jednoczesnie nabywac znizki za bezszkodowa jazde ?? 2. jak wygloda sprwa z ubezpieczeniem weteranow? wiem ze co sie pozmienialo ale niedokonca wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 1. czy osoba niebedaca wlascicielem motocykla moze oplacac OC na ten motocykl i jednoczesnie nabywac znizki za bezszkodowa jazde ??Nie wydaje mi się to możliwe. Gdyby było tak jak piszesz, wtedy ludzie nie dopisywaliby nagminnie dziadków i innych członków rodziny do dowodów rejestracyjnych jako współwłaścicieli w celu opłacania mniejszej składki OC. Ale tu się mogę mylić bo ja się tylko rejestracją zajmowałem i znam to z autopsji :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wie ktos cos wiecej n ten tmat ? bo mi sie obilo o uszy ze jednak tak mozna zrobic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Osoba nie będąca właścicielem nie moze ubezpieczać pojazdu ze swoimi zniżkami. Ubezpieczenie dotyczy tylko i wyłącznie prawowitego właściciela pojazdu. Natomiast pojazd może mieć wiecej niż jednego właściciela. Wszystkie osoby musza być wpisane w dowód rejesteracyjny i wtedy obowiązuje stawka dla współwłaściciela ktory ma największą zniżkę. żeby tak się stało w umowie kupna musza być wymienione wszystkie osoby nabywające pojazd lub może się to odbyć na zasadzie darowizny lub sprzedaży cześci pojazdu (np 50% wartości w sytuacji gdy właścicieli ma być dwóch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jest dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. Niema czegoś takiego żeby wykupić sobie ubezpieczenie OC na kogoś innego motocykl. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 2. jak wygloda sprwa z ubezpieczeniem weteranow? wiem ze co sie pozmienialo ale niedokonca wiem co. niedlugo bede zawieral umowe OC na kolejny motocykl i niechce dac sie zrobic w ciula a wiem ze czasem np "przypadkiem" zapomna ci naliczyc jakiejs znizki. co wiecie na temat nowych przepisow dotyczacych OC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi