Skocz do zawartości

Simmeringi jawa 175 60r.

krzychu90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jaka jest róznica pomiędzy simmeringami kolorowymi (czerone, zielone) a zwykłymi czarnymi. Facet w sklepie mowil mi ze te zwykłe nie nie nadają do silnika ( koszt 17zł) a te dobre kosztowały by 50zł. Co o tym myślicie? Czy oplaca mi sie kupować te droższe simmeringi?

Siema! Słuchaj, nie wiem gdzie ty pytałeś o te zimmeringi..w kazdym razie ceny jakie podajesz są prosto z kosmosu!!!! Ja jak remontuje jakiś silnik to ide po zimeringi i płace normalnie 2zl za szt. (czarne - powszechnie stosowane w wiekszości silników), albo kupuję za 3,50zl za szt. (czerwone-wykonane z silikonu, podobno są lepsze od czarnych).:buttrock::P Ten koleś w sklepie co ci powiedział że czarne sie nie nadaja to chyba na łeb upadł, tak samo jak z tymi cenami!! bueheh

Pozdro

Bez kitu że czarnych nie stosuje się do silników to są brednie.

A co do kolorowych to jeszcze nie stosowałem.

A tak pozatym jak potrzebujesz to do jawy 175 to napewno czarne i jeżeli napisałeś tam cene 17zł za sztuke to jest kosmos, na wet w warszawie są po 2-4zł.

POZDRO

• 2 lata później...

To i tak dużo poszukaj gdzie indziej. Jak masz taką możliwość.

Troszki za dużo za te simmeringi ja handluje tym i powiem ta, rzeczywiście występują simmeringi , które są drogie, ale zazwyczaj są to wykonania ciśnieniowe lub kierunkowe, których nigdy w życiu nie stosowało się w weterańskich motorach. Kwestia istnieje jeszcze w nietypowym rozmiarze, podejrzewam, że to nie możliwe żeby był nietypowy wymiar w czeskim motorku, jak chcesz to kliknij mi rozmiary a ja Ci podam cene rynkową. Każdemu podam jeśli ktoś bedzie chciał oszukać człowieka na głupim simmeringu, bo to powinno byc tanie jak barszczm, zarówno i łożyska głównie te typowe, acha i unikajcie chińsszczyzny oczywiście, a w ogóle to jeśli vchodzi o kolory simmeringów, to w dużej mirze to kit , pic na wodę fotomontaż, bo, kolorują gumę jak chcą teraz, a zazwyczaj jest tak, że silikony są czerwone fluorowe sielone lub niebieskie, ale to sie da wyczyć w palcach, że są inaczej zrobione, a simmeringi kierunkowe, mają na wewnętrznej wardze, takie nacięcia, które zwane są odrzutnikiem oleju i są zazwyczaj firmy CORTECO, i za te możecie już zapłacić więcej, reszta .....odpowiem, na zapytanie - zdzierają z Ciebie za simmering - daj znać odpowiem i posłużę wiedzą techniczną , jak i łożyska. pzdr.

pozdrawiam

ps. poszukuję Manuala do JAWY 356 175 ccm

Troszki za dużo za te simmeringi ja handluje tym i powiem ta, rzeczywiście występują simmeringi , które są drogie, ale zazwyczaj są to wykonania ciśnieniowe lub kierunkowe, których nigdy w życiu nie stosowało się w weterańskich motorach. Kwestia istnieje jeszcze w nietypowym rozmiarze, podejrzewam, że to nie możliwe żeby był nietypowy wymiar w czeskim motorku, jak chcesz to kliknij mi rozmiary a ja Ci podam cene rynkową. Każdemu podam jeśli ktoś bedzie chciał oszukać człowieka na głupim simmeringu, bo to powinno byc tanie jak barszczm, zarówno i łożyska głównie te typowe, acha i unikajcie chińsszczyzny oczywiście, a w ogóle to jeśli vchodzi o kolory simmeringów, to w dużej mirze to kit , pic na wodę fotomontaż, bo, kolorują gumę jak chcą teraz, a zazwyczaj jest tak, że silikony są czerwone fluorowe sielone lub niebieskie, ale to sie da wyczyć w palcach, że są inaczej zrobione, a simmeringi kierunkowe, mają na wewnętrznej wardze, takie nacięcia, które zwane są odrzutnikiem oleju i są zazwyczaj firmy CORTECO, i za te możecie już zapłacić więcej, reszta .....odpowiem, na zapytanie - zdzierają z Ciebie za simmering - daj znać odpowiem i posłużę wiedzą techniczną , jak i łożyska. pzdr.

pozdrawiam

ps. poszukuję Manuala do JAWY 356 175 ccm

Edytowane przez oldbrother

• 3 tygodnie później...