krzychu90 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam, jaka jest róznica pomiędzy simmeringami kolorowymi (czerone, zielone) a zwykłymi czarnymi. Facet w sklepie mowil mi ze te zwykłe nie nie nadają do silnika ( koszt 17zł) a te dobre kosztowały by 50zł. Co o tym myślicie? Czy oplaca mi sie kupować te droższe simmeringi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Siema! Słuchaj, nie wiem gdzie ty pytałeś o te zimmeringi..w kazdym razie ceny jakie podajesz są prosto z kosmosu!!!! Ja jak remontuje jakiś silnik to ide po zimeringi i płace normalnie 2zl za szt. (czarne - powszechnie stosowane w wiekszości silników), albo kupuję za 3,50zl za szt. (czerwone-wykonane z silikonu, podobno są lepsze od czarnych).:buttrock::P Ten koleś w sklepie co ci powiedział że czarne sie nie nadaja to chyba na łeb upadł, tak samo jak z tymi cenami!! buehehPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Bez kitu że czarnych nie stosuje się do silników to są brednie.A co do kolorowych to jeszcze nie stosowałem. A tak pozatym jak potrzebujesz to do jawy 175 to napewno czarne i jeżeli napisałeś tam cene 17zł za sztuke to jest kosmos, na wet w warszawie są po 2-4zł. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNiU Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 on podał cene za komplet :) ale i tak za jeden chce 8zł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 To i tak dużo poszukaj gdzie indziej. Jak masz taką możliwość. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldbrother Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) To i tak dużo poszukaj gdzie indziej. Jak masz taką możliwość. Troszki za dużo za te simmeringi ja handluje tym i powiem ta, rzeczywiście występują simmeringi , które są drogie, ale zazwyczaj są to wykonania ciśnieniowe lub kierunkowe, których nigdy w życiu nie stosowało się w weterańskich motorach. Kwestia istnieje jeszcze w nietypowym rozmiarze, podejrzewam, że to nie możliwe żeby był nietypowy wymiar w czeskim motorku, jak chcesz to kliknij mi rozmiary a ja Ci podam cene rynkową. Każdemu podam jeśli ktoś bedzie chciał oszukać człowieka na głupim simmeringu, bo to powinno byc tanie jak barszczm, zarówno i łożyska głównie te typowe, acha i unikajcie chińsszczyzny oczywiście, a w ogóle to jeśli vchodzi o kolory simmeringów, to w dużej mirze to kit , pic na wodę fotomontaż, bo, kolorują gumę jak chcą teraz, a zazwyczaj jest tak, że silikony są czerwone fluorowe sielone lub niebieskie, ale to sie da wyczyć w palcach, że są inaczej zrobione, a simmeringi kierunkowe, mają na wewnętrznej wardze, takie nacięcia, które zwane są odrzutnikiem oleju i są zazwyczaj firmy CORTECO, i za te możecie już zapłacić więcej, reszta .....odpowiem, na zapytanie - zdzierają z Ciebie za simmering - daj znać odpowiem i posłużę wiedzą techniczną , jak i łożyska. pzdr. pozdrawiam ps. poszukuję Manuala do JAWY 356 175 ccm Troszki za dużo za te simmeringi ja handluje tym i powiem ta, rzeczywiście występują simmeringi , które są drogie, ale zazwyczaj są to wykonania ciśnieniowe lub kierunkowe, których nigdy w życiu nie stosowało się w weterańskich motorach. Kwestia istnieje jeszcze w nietypowym rozmiarze, podejrzewam, że to nie możliwe żeby był nietypowy wymiar w czeskim motorku, jak chcesz to kliknij mi rozmiary a ja Ci podam cene rynkową. Każdemu podam jeśli ktoś bedzie chciał oszukać człowieka na głupim simmeringu, bo to powinno byc tanie jak barszczm, zarówno i łożyska głównie te typowe, acha i unikajcie chińsszczyzny oczywiście, a w ogóle to jeśli vchodzi o kolory simmeringów, to w dużej mirze to kit , pic na wodę fotomontaż, bo, kolorują gumę jak chcą teraz, a zazwyczaj jest tak, że silikony są czerwone fluorowe sielone lub niebieskie, ale to sie da wyczyć w palcach, że są inaczej zrobione, a simmeringi kierunkowe, mają na wewnętrznej wardze, takie nacięcia, które zwane są odrzutnikiem oleju i są zazwyczaj firmy CORTECO, i za te możecie już zapłacić więcej, reszta .....odpowiem, na zapytanie - zdzierają z Ciebie za simmering - daj znać odpowiem i posłużę wiedzą techniczną , jak i łożyska. pzdr.pozdrawiam ps. poszukuję Manuala do JAWY 356 175 ccm Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez oldbrother Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Tak simeringi cortego są dobre ale droższe ale nie aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Nie kupujcie taniochy za 2-4 zł, tylko cortego motoryzacyjne, macie dobór kierunku, ilości warg, warunków pracy. Tylko cena od 8 do 20zł zależy od wymiaru i pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi