Skocz do zawartości

Silnik Hondy XR / NX / SLR 650 gasnie - prosze o pomoc!

Aristo6
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem z Dominatorem. Lubi czasem zgasnac w momencie redukowania biegu z 2 na 1 zanim odpuszcze sprzeglo. Zarowno bez przygazowki jak i z przygazowka. Problem ten irytuje mnie szczegolnie na skrzyzowaniach :/ Nie ma znaczenia czy silnik jest cieply czy zimny. Czasem jak stoi na luzie jest podobnie. Mozna uslyszec, ze przez sekunde, moze poltorej silnik kreci wolniej, wolniej az sie wylacza. Potem bywa, ze trzeba go pare razy krecic zeby znow odpalic ale generalnie az do zgasniecia i pozniej odpala dobrze. Filtr powietrza czysty, swieca rzekomo wymieniona przez poprzedniego wlasciciela na nowa. Moze byc, ze jakis syf w gazniku lub regulacja konieczna? Bylem u mechanika ale on mowi, ze to tak powinno byc (?!) i ze nawet zaworow nie trzeba regulowac bo ich nie slychac ale cos mi sie zdaje, ze to leniwiec jakis... HELP!

Aristo! polecam stronke xrv.org.uk (o ile jej nie znasz) kopalnia wiedzy o transalpie i afryce, a na poczatku roku pojawilo sie forum dominatora, tam pytaj a na pewno ci pomoga ( a jesli twoj angielski zardzewial to dawaj na priva, zapytam w twoim imieniu)

pozdro

Hej

Faktycznie, moze mieszanka tlenowo-paliwowa jest w zlych proporcjach albo jakies przegwizdy lewego powietrza sie zdarzaja... Musze sie temu blizej przyjrzec. Btw, jak Ci sie po Anglii jezdzi? :icon_biggrin:

Ale to juz na priv moze. Uzywasz komunikatora jakiegos?

pozdrowienia