kuba_195 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Kumiłem motorek, i na spodzoe główki ramy sa pęknięcia, by może tylko lakieru, ale raczej nie tylko:) sa ze 3 takie ryski ok 3 cm jedna, i teraz pojawia się pytanie,spawać czy ne psawać. Rozmawiałem z wieloma ludźmi i moje podejście do sparwy jest nijakie. z jednej strony, spawać, jak pospawane będzie to zajebicie, bedzie pewne. Mam już motor od zeszłego roku, i troche już nim jeździłem, (przechodził naprawde ciężki pruby) i nic się nie dzieje, ale jak przegnę to może coś naddać i nie będzie ciekawie. Chodze do tech samochodowego i troche na żemiośle się znam, troche juz metali postawałem, i migomatem i elektryczną. Jak ktoś kto będzie to spawał, zrobi klucha , to ch*j nic nie da, a jak przegrzeje materiał to też nie dobrze. już tyle czasu jeżdze(już 500km)na nim i wszystko w pożądku, co radzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekl Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 glowka ramy przenosci bardzo duze obciazenia.to pekniecie nie jest przypadkiem w okolicy ogranicznika ? wrzuc zdjecia.jaki to w ogole sprzet ? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 już tyle czasu jeżdze(już 500km) Od wczoraj nim jeździsz ?? Chyba chciałeś napisać dopiero 500km.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 za mało szczegółów kolego... co to za moto? z czego rama? i jak te "ryski" dokładnie wyglądają? może wtedy ktoś Ci coś podszepnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Od wczoraj nim jeździsz ?? Chyba chciałeś napisać dopiero 500km.. Albo zapomniałes zera dostukac no bo 500 km to lipaa, ale 5000 to juz cos o moto wiesz. Podaj wiecejsz szczgółów i wrzuc fote - bez tego to ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 polecimy po kolei:- metal jest plastyczny. po przylozeniu dostatecznej sily odksztalca sie.- lakier po przylozeniu tej samej sily peka ryski wskazuja naruszenie pierwotnej konstrukcji metalu. same z nieba sie nie biora. pytanie, jak mocno jest naruszone? spawanie... a co da Ci spawanie? skoro nastapilo odksztalcenie nalezaloby wrocic do stanu pierowtnego. samo spawanie spowoduje wzmocnienie konstrukcji, ale naruszonej (czytaj: krzywej) konstrukcji. jezeli o to Ci chodzi - no problem - spawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witam. Dołącze się to tematu bo niechce zakladać drugiego podobnego. Lewy ogranicznik jest skrzywiony dosc mocno tak ze juz pęka. Czy bardzo mocny ślizg musiał zaliczyć ze aż tak go przestawiło ? I czy jeżeli ogranicznik został naruszony to czy mogło coś innego zostać uszkodzonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 na to nie ma zasady. generalnie np nie spotkalem sie, zeby padl ogranicznik tylko po glebie parkingowej. to akurat pospawac mozna, uprzednio prostujac we wlasciwe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 może jutro zrobie zdjęcie i dam, bo tak jak mówicie trudno pisać o czymś czego nie widać:icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi