Skocz do zawartości

Problemy z układem zapłonowym

Hunter
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich

Mam nowy nabytek Aprilie rx125, z silnikiem Rotax123. Ale niestety mam problem z układem zapłonowym motocykl kupiłem niekompletny. Brakuje cewki zapłonowej (i częsci przykręconej koło koła zamochowego).

Jaka jest mozliwosc skąpletowania brakująch elemntów?? I jakie koszty by się z tym wiązały

z góry dziękuje za odp pozdrawiam hunter

Sory za ot ale miałeś może stycznośc z motoromą, głowinie chodzi mi o serwis.

Szczeże mówiąc to słyszałem kiepską opinię, ja nic złego o nich powiedzieć nie mogę bo nigdy nie oddaję sprzętu w obce ręce, zawsze wszystko robię sam bo mam pewność że jest zrobione jak należy.

Osobiście znam Motoromę od 98r , wtedy kupiłem u nich GPz-ta 550 sprowadzonego z włoch, moto było idealne i nie nażekałem.

Prowadzi to mój znajomy, a raczej bardziej mojego Ojca bo razem do szkoły chodzili.

Co do wymian jakie musisz zrobić to nic trudnego, a z pompy cieknie bo pewnie uszczelka puściła.

Ja cały kpl. uszczelek do apki Anety, kupiłem za ok 20 zł. w larssonie , była tam również ta uszczelka do pompy, też ją wymieniłem bo ciekła.

W motoromie ceny są bardzo wysokie, ale to dlatego że części do włoskich motocykli są bardzo drogie, a wiadomo oni też muszą zarobić. Np. jedna osłonka chłodnicy do aprili rx125 kosztuje 315zł :buttrock: Jeśli chodzi o układ zapłonowy to nawet do nich nie dzwon bo nowy układ moze kosztowac wiecej niz Twój cały motocykl :biggrin:

Proponuje poszukac na allegro handlarzy którzy sprzedają motocykle aprilia na części, tutaj masz dwie aukcje z motocyklami które mają taki sam silnik jak Twój- rotax123, dzwon, moze będą układ zapłonowy w przystepnej cenie

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97031783

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94839536

Edytowane przez kwas