Hunter Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam wszytkich Mam nowy nabytek Aprilie rx125, z silnikiem Rotax123. Ale niestety mam problem z układem zapłonowym motocykl kupiłem niekompletny. Brakuje cewki zapłonowej (i częsci przykręconej koło koła zamochowego).Jaka jest mozliwosc skąpletowania brakująch elemntów?? I jakie koszty by się z tym wiązały z góry dziękuje za odp pozdrawiam hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 On powinien mieć: Andrzej, gg 2187206. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jak jesteś z Warszawy to wpadnij do nich :http://www.motoroma.pl/ Zajmują się włoszczyzną, jak będą jechać do Włoch po sprzęt to mogą przywieżć Ci przy okazji to co potrzebujesz, no chyba że będą mieli na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Sory za ot ale miałeś może stycznośc z motoromą, głowinie chodzi mi o serwis. Bo zamierzam zawieść swoją apkę na przegląd, wymiane oleju, z pompy wody mi cieknie bedą musieli uszczelnić itp. A jak z cenami u nich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morel Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 JA do swojej RX 50 na bazarze kupiłem cały zapłon + koło magnesowe + modół za 450 zł. Ale to zalerzy od kolesia czy sie z nim dogadasz.. no i w przypadku np modółu nie masz pewności czy jest sprawny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Sory za ot ale miałeś może stycznośc z motoromą, głowinie chodzi mi o serwis. Szczeże mówiąc to słyszałem kiepską opinię, ja nic złego o nich powiedzieć nie mogę bo nigdy nie oddaję sprzętu w obce ręce, zawsze wszystko robię sam bo mam pewność że jest zrobione jak należy. Osobiście znam Motoromę od 98r , wtedy kupiłem u nich GPz-ta 550 sprowadzonego z włoch, moto było idealne i nie nażekałem.Prowadzi to mój znajomy, a raczej bardziej mojego Ojca bo razem do szkoły chodzili. Co do wymian jakie musisz zrobić to nic trudnego, a z pompy cieknie bo pewnie uszczelka puściła.Ja cały kpl. uszczelek do apki Anety, kupiłem za ok 20 zł. w larssonie , była tam również ta uszczelka do pompy, też ją wymieniłem bo ciekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) W motoromie ceny są bardzo wysokie, ale to dlatego że części do włoskich motocykli są bardzo drogie, a wiadomo oni też muszą zarobić. Np. jedna osłonka chłodnicy do aprili rx125 kosztuje 315zł :buttrock: Jeśli chodzi o układ zapłonowy to nawet do nich nie dzwon bo nowy układ moze kosztowac wiecej niz Twój cały motocykl :biggrin: Proponuje poszukac na allegro handlarzy którzy sprzedają motocykle aprilia na części, tutaj masz dwie aukcje z motocyklami które mają taki sam silnik jak Twój- rotax123, dzwon, moze będą układ zapłonowy w przystepnej ceniehttp://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97031783http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94839536 Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzięki bardzo za wszytkie odpowiedzi :biggrin: Jak myslicie czy ten motoplat pasował by do mojej aprili co wy o tym sadzicie?? pozdr Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi