bojar Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) czesc wszystkim, nosze sie z zamiarem zwiekszenia ilosci decybeli mojej 750tce i mam pytanie czy ze standardowych wydechow mozna cos osiagnąć, czy moze da radę wykręcić te zwężone końcówki z tłumików, jak to zrobic, itp. Wiem że mogę wymienic je na puste poprostu ale to wiąże się z kosztami juz wyzszymi a na to akurat nie mam srodkow w tej chwili. z góry dzieki a i zapraszam na zlot do olsztyna!!! :) www.sgmtabun.republika.pl Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez bojar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Dodanie "basu", w sposób przez Ciebie opisany, może się wiązać z pogorszeniem innych, napewno nie mniej interesujących Cię parametrów twojego moto... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojar Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 hmm, najprostrzym rozwiązaniem jest nawiercić wydechy ale moze jest jakies bardziej logiczne wyjscie??? a co do parametow to czy wymiana na puste wydechy bedzie lepszym rozwiązaniem czy tez pozostana one takie same w skutkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Kolego w telegraficznym skrócie: wolny wydech = zubożenie mieszankia to= wyższa temp spalania = wypalone gniazda zaworowe i przylgnie zaworów (oczywiśćie jest to proces ługotrwały) dodoatkowo barak ciśnienia zwrotnego spowowduje obniżenie momentu obrotowego w zakresie niskich i srednich obrotów.CHcesz konkretnie powmieszac z wydechem pomieszaj także z dolotem i gaźnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojar Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 dzieqwa siwy postaram sie cos wymodzic mam nadzieje ze nie zezre to moich oszczednosci na sezon... pozdrowienia i WESOLYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANDIT Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 co prawda montaz wydechów akcesoryjnych to spory koszt, ale efekt jest naprawde oszałamiający, wiec moze warto poczekac poskłądać troche $$ i sie nad tym zastanowic, choć wyprute orgianły tez całkiem ciekawie moga brzmieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jak nie możesz dopiąć do kolanek rur z kwasówki, to najprościej wypruć oryginały. Przy serwisie moto trzeba trochę wzbogacić miesznkę i tyle. Ja tak zrobiłem, różnicy w ogóle nie widzę ... oprócz superbasowego ryku wolnych wydechów - polecam! Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi