Skocz do zawartości

Jakie moto???

Rekomendowane odpowiedzi

e ETZ pada szkrzynia i elektryka (ladowanie aku) a same ladowanie jest slabiutkie i czesto aku trzeba doaldowywac bo moto gasnie .

Wystarczy osluchac i zobaczyc wyglad zewnetrzny moto aby stwierdzic jego stan ,potem mala runda i jesli wszytsko gra warto brac ,a czesci uzywanych do popularnych moto jest sporo na Allegro i nie kosztuja wiecej jak nowe do ETZ jesli nie masz za duzo kasy na ewentualne serwisowanie moto szukal bym 125 2T

przy ETZ musisz miec wlasny warsztat (garaz) i miec pojecie o mechanice czekaja cie dlugie godziny napraw ,nie ma co ukrywac to stary sprzet i jakosc materialow nie jest zbyt dobra, w skutek czego czesto sie cos psuje ...

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

e ETZ pada szkrzynia i elektryka (ladowanie aku) a same ladowanie jest slabiutkie i czesto aku trzeba doaldowywac bo moto gasnie .

przy ETZ musisz miec wlasny warsztat (garaz) i miec pojecie o mechanice czekaja cie dlugie godziny napraw ,nie ma co ukrywac to stary sprzet i jakosc materialow nie jest zbyt dobra, w skutek czego czesto sie cos psuje ...

Ty chyba jakąś padaczke trafiłeś-ładowanie jest dobre w ETZ-pierwsze słysze żeby skrzynie siadały...jak MZ jest dobrze zrobiona to nie ma z nią większych problemów a w razie takich to częsci masz tanie i sama naprawa nieskomplikowana.Ja troche pojeżdziłem ale nie spędzałem długich godzin w warsztacie.Chyba kwestia jak zadbany sprzęt się trafi.

Dalej będę za starą Japonią. Jeśli motocykl ma silnik który jeszcze nie dymi jak mz ( :) ) to na pewno posłuży z częściami wcale nie jest tak zle bo sporo można dostać na allegro. Ale to twoja sprawa. Ja miałem już 2 stare Japonie. Jedna była w gorszym stanie, ale gdybym wiedział to, co wiem teraz, (czyli posiadał minimum doswaidczenia) to bym go nie kupił. Drugi jest w super stanie i jestem pewien ze jeszcze mi posłuży... pozdr.

zobacz do Mechanika 2T ja mialem 2 ETZ w 2 ladowanie bylo minimalne ale i tak zamale aby naladowac aku ,padajace skrzynie to rowniez czesty przypadek, nawet obecnie jest tam temat ktos ma klopot ze skrzynia,Pada najczesciej 3 i wodzik po rozbiorce okazuje sie ze inne tryby rowniez sa juz zjechane i praktycznie nalezalo by je wszystkie wymienic..

pozatym 21 koni na 150 kilo moto to troszke malo przy silnym wiaterku na 5 nie uciagniesz.

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Mam w zanadzu jeden sezon na etce i jedynie co mi padło to swieca NGK,a akumulatora nigdy nie ladowalem, poprostu sprzet nie nadaje sie do katowania, a ze duzo sie stunterow porobilo i chca jezdzic tak jak starsi koledzy a nie maja kasy na Fajera to katuja etki.

Skrzynia jest wrazliwa ale nie jest to jakas tragedia poprostu nie wolno kopac po biegach.

Dlatego przed zakupem dokladnie trzeba ja wybadac.

widzisz jak robiłes tyle km rocznie to chyba da sie smigac na MZ :)

A zapytam z ciakwaosci z jaką pretkoscia przelotową jeździłes?? tak około chociaz....

acha i po miescie przypuscmy te 60 km/h to na 3 ?? czy na 4 biegu ?

Edytowane przez afish