Skocz do zawartości

WSK w kawałkach.

Cinek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przypadkiem w moje łapy wpadła WSK, model "puzzle 3D" włącznie z silnikiem, plus części z kilku innych silników i całość potraktowana przez wiejskiego tunera. Masakra.

Chciałbym jakoś złożyć to do kupy i zdecydować, co dalej. Stąd moja prośba - szukam książek serwisowych i podobnych materiałów w formie elektronicznej, by mieć jakieś rozeznanie w tym co

mam.

Może ktoś ma jakieś materiały?

[

Witaj

Czy możesz chociażby słowo napisać jaki to model WSK? Polecam książkę H Załeskiego naprawa motocykli WSK M06B3, M21W1, M21W2, M21W2S. Pozycja obejmuje nie tylko porady serwisowe, ale też potrzebne do serwisu specjalistyczne oprzyrządowanie - konieczne do przeprowadzenia napraw, porady, typowe niedomagania sprzętowe, tabele normatywne itd.

Pozdrawiam

:)

LAM

Maryanek - w tym sęk, że nie mam pojęcia - motor jest tak zwieśniaczony i dobity że żal patrzeć....Na razie wydedukowałem że to 175, na jednej z osłon jest napisane "Wiatr"...a w ogóle są tu pomieszane częsci dwóch różnych WSK, np. jeden garnek reflektora blaszany, drugi plastikowy, stary itd.... Zważywszy na ceny tych motorów chyba potraktuję ją jako dobrą podstawę do kupna drugiej, całej i jeżdżącej bo z tej maszyny raczej nic nie będzie. :biggrin:

Maryanek - w tym sęk, że nie mam pojęcia - motor jest tak zwieśniaczony i dobity że żal patrzeć....Na razie wydedukowałem że to 175, na jednej z osłon jest napisane "Wiatr"...a w ogóle są tu pomieszane częsci dwóch różnych WSK, np. jeden garnek reflektora blaszany, drugi plastikowy, stary itd.... Zważywszy na ceny tych motorów chyba potraktuję ją jako dobrą podstawę do kupna drugiej, całej i jeżdżącej bo z tej maszyny raczej nic nie będzie. :D

Witaj

Napis "Wiatr" może wskazywać na wersję rozwojową silnika, która była montowana w ostatnich egz. motocykla SHL. Był to silnik - o ile pamiętam - 12 konny i już czterobiegowy. Po sprzedaży linii SHL do Indii silnik ten był podstawą do opracowania wersji silnika 14 konnego, montowanego do motorków WSK 175 M21W1, M21W2, M21W2S (Kobuz, Dudek, WSK Sport itd). Ciekawostka było to, że były kolejne wersje tego silnika przygotowywane do produkcji (mocniejsze i z planowanym montażem rozrusznika) Te wersje o których piszę odlew pod rozrusznik miały przykryte zaślepką w postaci kawałka niklowane blaszki.

A może masz zdjęcie (a) cyfrowe ?

Pozdrawiam

:D

LAM