losiuu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Siema Byłem wczoraj oglądać gsx600f z 96 roku. Przebieg był około 34000km (możliwe to ??).Z przebiegiem wiąże mi się pytanie ile miej więcej robicie km`ów podczas sezonu??Motocykl był zimny odpalił od razu lecz przy dodaniu gazu na ssaniu zgasł później i by odpalić kręcił z 2-3 sekundy. Przy odpaleniu na zimnym silniku było słychać jakiś lekki gwizd, świst czy cos w tym rodzaju (słyszałem coś o specyficznym odgłosie Gsx`a) po rozgrzaniu odgłos ten zelżał. Moto stoi za 8600 w Komisie Motomotion na płaszczyńskiej w wawie (miał ktoś do czynienia z ta firmą ??)Dzięki za odpowiedź Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez losiuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VaxS Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Moje jajko ma 33tys przebiegu jest z 2000r i rok sobie prawie stalo. Wiec sam sobie odpowiedz na swoje pytanie dotyczace samego przebiegu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiuu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Moje jajko ma 33tys przebiegu jest z 2000r i rok sobie prawie stalo. Wiec sam sobie odpowiedz na swoje pytanie dotyczace samego przebiegu :Phehe no tak :] a moglbyś coś powiedziec o odgłosie silnika gsx`a czy taki lekki gwizd przy zimnym silniku jest normalny(przy cieplym ucichlo) czym ewentualnie moglo by byc spowodowane bo mi sie to wydaje podejzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Nie wiem czy to prawda ale np w gsxrach tych gdzie jest ssanie np ja mam 99 na zimnym silniku gdy odpalam tez mi gaśnie czasami.trzeba ssanie wyczuć Ale podobno to jest normalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwwp Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Hej mieszkam 20 km od Kozienic i mam do sprowadzenia za te same pieniądze GSXF 600 z 1998roku, nowszy model, jak jestes zainteresowany to pisz na @ [email protected] narazie mam przyczepke w naprawie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiuu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 To ze na ssaniu gasnie to mnie akurat mało zdziwiło ( podobnie bylo w brata marauderze z2002 roku ) najbardziej mnie martwi ten dziwny pisk (swist czy cos w tym stylu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Motomotion było do tej pory na Forum chwalone. Sam tam raz zajrzałem i zostałem potraktowany bardzo, bardzo sympatycznie - być może trudno w to uwierzyć w warunkach gospodarki niby rynkowej ale jeszcze nie wszędzie jest to regułą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 te silniki sa bardzo zywotne nawet 100 tys km to dla nich nic wielkiego ,przebieg bardzo malo mozliwy (zreszta 90% motocykli w polsce ma przelatane 30 - 40 tys nawet te 20 letnie :P) co nie znaczy ze nie mozliwy ale powinno to widac po stanie moto ,znajomy kupil DR 600 z przebiegiem paru tys a kupil je od znajomego z Francji gdzie pracowal Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Jeśli chodzi o odpalanie to mój GSX na zimno lubi połowę ssania i lekkie uchylenie przepustnicy - wtedy zaskakuje od razu i nie gaśnie po około sekundzie.Co do dziwnych dźwięków to wiesz że "Suzuki to stuki i puki" i za bardzo bym się tym nie przejmował. Lekki gwizd jest w normie - w końcu to olejak i słychać w nim wszystkie hałasu w silniku.Jakbyś chciał posłuchać jak chodzi imbryk o podobnym przebiegu i wieku ('97 i 32 tys) to zapraszam na priv Co do przebiegu tamtego motocykla to niekoniecznie musi być kręcony - moje moto ma 32 tys ('97 rok) i przebieg jest w 100% oryginalny. Kolega kupi sobie "jajko" w zeszlym sezonie i zrobil nim tylko 1500km.Zreszta podczas kupna i tak ważniejszy jest stan techniczny niż to co na budziku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiuu Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dzieki za odpowiedzi Piotrusgsx odezwe sie napewno :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi