DiboS60 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Tak Zamierzam w hondzie powiekszyc cylinder bo i tak niedlugo bedzie nadawal sie do szlifu:P Spotkalem sie z opiniami ze nie da sie rozszilifowac cylindra od Mtx R1 (ciecz) na 100cmm3;]Co wedlug mnie jest nieprawdą;]Bo gdy porownamy sobie rozmiar tloka MTX 8 szlif ktory wynosi-Tłok HONDA MBX/MTX 80 R/2 VIII szlif 51,50 a Rozmiar tloka Hondy Nsr 125-Tłok HONDA NSR 125 I szlif 54,50 mm - kpl roznica wynosi rowne 3mm ;] Jak na moje oko musi wyjsc coś okolo 98-100cmm przy 8 szlifie MTx80 R1 :bigrazz: A Na wasze oko?? Wiem ze to mozna obliczyc ale narazie jeszcze nie rozbieram cylindra:) Gadalem rowniez z kolesiem ktory szlifoje cylindry i mowi ze darady bo juz to robil:PCo wy o tym myslicie:) Dyrydy ??PZDR :wink: Aha sprawa druga:P Mtx ma zajebistego buda ale na malych obrotach:P Ciągnie od zera:P zeby wejsc i zeby ciągla przy pelnej manecie na biegach to nie czuc tego:P na 6biegu po prostu jak by ja coś hamowalo:P 6bieg wzuce przy 30 na godzine i ciagnie gdzies tak do polowy obrotow elegancko a potem jak by jej czegos brakowalo:P POdejrzewam 3 sprawy:P 100% mam walniety simer od strony oleju:P Mam zalozoną koncowke od suziki Ts 50 wersji najgorszej na świecie niemieckiej:P(za to cichutko chodzi).Sprawa nr 3 mam jeszcez ustawiony zaplon na środku:P Na kole idzie jak glupia ma silnego buta na malych obrotach a potem jak by no nie wiem po prostu jej czegoś brakuje:P Wiatrz czy nie wiatr góra czy nie góra na 6 wejdzie do 80-90km\h slysze ze silnik ma jeszcze zapas obrotow ale nawt z górki cieko mu na nie wejsc :wink: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jak motoxykl ciągnie na wolnych i średnich a nie na wysokich to znaczy ze jest przyblokowany. Mój mtx i dtki tez tak miały. W mtxie pomaga wyjecie wałka "wyruwnowającego" w dT 125 zresztą tez. Oczywiscie pusty dyfuzor i przelotowa końcówka to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jezu Strzalku wierzylem w ciebie :smile: Mysle ze ta koncowka i zaplon na środku tak robi:) postaram sie dzis to zrobić??A tobie mtx jak szedl??? przy pelnej manecie ciągnol owocowo no nie??:banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 niom dibo raczej powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 ja słyszałem ze sa do mbx mtx cylindry tuningowe 110cm były terz mtx na allegro z takimi cylindrami gdzie morzna takie dostac i za ile??ale by było wtedy mocy!!!! pewnie z 20KM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi