radekb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzięki lukasz-aprilia, jesteś wielki.Szczerze mówiąc, to nie wytrzymałem i już zamówiłem.Z "czerwonymi uszami" mam to samo w Shoei RJ Air, da się z tym żyć. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez radekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 To że ciasno wchodzi to dla mnie jest zaleta przynajmniej wiadomo że przy oderzeniu będzie dobrze trzymał głowe. A to z tym że blenda w TR1 jest ciemniejsza niż w SV55 to racja.lukasz-aprilia lepiej napisz własną ocene najlepiej w skali 0-10 będzie to bardziej czytelne albo napisz w porównaniu z innymi kaskami z podobnej półki cenowej.Ja wystawiam za wygląd TR1 10/10, za wrażenie 10/10. Wygoda 9/10 ale dla mnie wygodny kask to brak kasku :buttrock: Generalnie gdybym miał ocenić cały kask jeśli chodzi o tą półke cenową to byłoby to 8,5/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Hejka! i jak z TR1 ?? ma już ktoś? bo ja się tak na niego czaję ale wolę przymierzyć i obejżeć przed zakupem a jak na razie we Wrocku tylko na zamowienie ... ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Tutaj masz pelny test:http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=125 Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 No tak poczytałem i nic tylko kupić ... czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu lub okolicy mozna na żywo oglądnbąć i przymierzyć ten kask ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 hejka! dziś go zakupilem i powiem że jak na pierwszy dzień jest czad !!! jeszcze jutro pośmigam i cos napiszę więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VAT Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Troche to offtop, ale... czy ktos z Was mial do czynienia z Airoh Leox. To podobnie jak TR1 nowosc 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Z Leoxem jest male opoznienie w produkcji - jeszcze go nie ma oficjalnie w kraju. Z tego co mi pisali chlopaki z Uhmy bedzie za jakies 2 tygodnie. Juz jestem umowiony na kolejne Airohy do testow wiec jak tylko bedzie to mozliwe biore Leoxa w pierwszej kolejnosci. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Po teście lukasza-aprilia już wiem, że TR1 nie chcę. Za to czekam niecierpliwe na test Caberg Rhyno. Moje pierwsze oględziny i przymiarka wypadły dla tego kasku żle, ale w dalszym ciągu się nad nim zastanawiam (ze względu na cenę). Opcjonalnie będzie Caberg 505 Chrono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 A więc już troszkę czasu pojeździłem w TR1 ... jakieś 1500km więc coś tam mogę napisać :buttrock: Nie ukrywam że takiego kasku właśnie szukałem na szosę - typowe crossowe podobały mi się od zawsze i straszliwie się na nie uparłem! ale w praktyce wyszło troszkę inaczej i musiałem pomyśleć coś nzd kaskiem z szybą - bylem prawie zdecydowany na AGV Stealth jednak wiadomo że wygląd nie taki jakiego szukałem. Jak znalazłem na którejś www właśnie TR1 to był już prawie mój ... gdzieś ktoś napisał że jest źle wykonany więc bałem się kupić ze sklepiku www więc zamówiłem sobie u mnie we Wrocku InterMotors - za dwa dni już go mieli ... Jak go zobaczyłem to bylo pewne że jest mój. Kask naprawde fajnie wykonany! detale ... zatrzask szczęki ... szyba wszystko to naprawde nie dawalo powodu do najmniejszej przyczepki ... dodatkowo wewnętrzna szyba przyciemniona to naprawde extra bajer którego używam częściej niż myślałem. Fajna jest też wkładka którą mozna łatwo wyciągnąć i wyprać. Więc całośc robi naprawdę wielki wrażenie! do tego super widoczność !!! Zakładanie to jedyny problem Airoha jednak Ci którzy mają nawyki z crossówek czyli rozginanie szczęki dadzą sobie bez problemu radę. Jak już jest na głowie to ma się wrażenie że jego waga jeszcze sporo zmalała. Jak na razie to kas był używany przy szybkościach max 160km/h i na odległościach jakieś 200km i nie mam mu nic do zarzucenia ... Myśle że jeżeli ktoś szuka własnie mixa crossa i szosowego to własnie powinien wziąć pod uwagę TR1 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 (...) Opcjonalnie będzie Caberg 505 Chrono.wlasnie... moze ktos cos wiecej powiedziec o tym kasku. ostatnio sie nim zainteresowalem ze wzgledu na wyglad... ale z reszty nie wiem nic. Czy jest jakas roznica miedzy modelem 505, a 299 - wizualnie wygladaja tak samo (przynajmniej takie mam wrazenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 wlasnie... moze ktos cos wiecej powiedziec o tym kasku. ostatnio sie nim zainteresowalem ze wzgledu na wyglad... ale z reszty nie wiem nic. Czy jest jakas roznica miedzy modelem 505, a 299 - wizualnie wygladaja tak samo (przynajmniej takie mam wrazenie)Mogę opisać pierwsze wrażenia, ponieważ kupiłem 505 Urban Tribe (inne malowanie niż Chrono). Różnica pomiędzy 505 a 299 jest taka, że 505 posiada blendę przeciwsłoneczną. Bardzo pożyteczne urządzenie, które doskonale się sprawdza. Kask zapewnia świetną widoczność, dobrą wentylację, jest wygodny. Mam zastrzeżenia do głośności kasku przy otwartej szybie (przeźroczystej), po zamknięciu jest ok. Aerodynamika 505 (w porównaniu do Shark RS) jest zdecydowanie lepsza przy głowie na wprost jak i przy odwracaniu się. Odczuwalnie mniejsza masa też ma duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galford Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Troche to offtop, ale... czy ktos z Was mial do czynienia z Airoh Leox. To podobnie jak TR1 nowosc 2006 Z Leoxem jest male opoznienie w produkcji - jeszcze go nie ma oficjalnie w kraju. Z tego co mi pisali chlopaki z Uhmy bedzie za jakies 2 tygodnie. Juz jestem umowiony na kolejne Airohy do testow wiec jak tylko bedzie to mozliwe biore Leoxa w pierwszej kolejnosci. Już coś wiadomo na temat tego kasku? Też jestem nim zainteresowany ;) Pozdrawiam. Edytowane 12 Lipca 2006 przez Galford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Na poczatku przyszlego tygodnia bede mial kolejna partie kaskow do testu. Nie moge jednak zagwarantowac, ze bedzie to Leox. W kazdym badz razie dam znac jak stoja sprawy. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galford Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ok, dzieki wielkie za info ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi