radziok16 Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Witam mam problem gdyż nie umiem odkręcić sprzęgła w wyżej wymienionym motocyklu. Gdy chce odkręcić tą nakrętke koronkową (jak złe napisałem to poprawcie) to rusza się ona razem z tym wałkiem co jest na niego nakręcona :) :P - tak jest zawsze ?? Czy ja mam coś urwane?? :P Jesłi tak jest zawsze to co należy przytrzymać żeby ją odkręcic. Z góry dzięki pozdro :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Witam mam problem gdyż nie umiem odkręcić sprzęgła w wyżej wymienionym motocyklu. Gdy chce odkręcić tą nakrętke koronkową (jak złe napisałem to poprawcie) to rusza się ona razem z tym wałkiem co jest na niego nakręcona :) :P - tak jest zawsze ?? Czy ja mam coś urwane?? :P Jesłi tak jest zawsze to co należy przytrzymać żeby ją odkręcic. Z góry dzięki pozdro :PMasz w tej tarczy za śrubą bodajże 2 otwoty ,dorabiasz taki klucz rzeby pasował w te otwotyi przytrzymując tarczę odkręcasz nakrętkę koronową. ;) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbus Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Juz nie pamietam czy to w tej wsce, ale jak nie to wybaczcie :) A próbowałeś odkrecać na biegu?? Wrzuć 4 i spróbuj odkrecic :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Witam! Udzielam fachowej rady :unsure: Żeby odkręcić tę nakretkę to musisz przytrzymać cały ten zabierak sprzęgłą (to co sie kręci razem z nakretka), musisz zrobic sobie taki klucz do tego - bierzesz stara niepotrzbną tarczę sprzęgła od wsk 175 ( tę która jest cała metalowa) i dospawywujesz do niej jakiś pręt, tak żeby po włożeniu tej tarczy do kosza sprzęgła pręt wystawał po za kosz przez jedno z wycieć z boku kosza, no i w ten sposób mając założony taki klucz unieruchamiasz zabierak sprzęgła i odkręcasz :rolleyes: Powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 dzieki !! sprzeglo odkrecilem i zmienilem polksiezyc tak jak chcialem troche sie nameczylem bo myslalem ze jest lewy gwint przy tej dziwnej srubce jak sie sciagnie tarcze ;] Nichce zakladac nowego postu wiem ze kiedys o to pytalem ale jakos nie umiem znalezc! jak mozna sprawdzic iskre przy tym silniku nie majac silnika w ramie i akumulatora jest jakos na to spob jakas prosta instalacja bez grzebania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 Podłącz prowizorycznie cewkę zapłonową i aq>bedziesz wiedział czy jest iskra :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 ale chodzi mi o jakas konkretna instalacje czy ktos cos takiego posiada. Jak sie kopie kopniakiem i sie iskrzy z kabli to nie znaczy to chyba ze ma iskre ??? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ale chodzi mi o jakas konkretna instalacje czy ktos cos takiego posiada. Jak sie kopie kopniakiem i sie iskrzy z kabli to nie znaczy to chyba ze ma iskre ? To,jedynie znaczy ze masz prad....ale jak weźmiesz tak ok 1 cm nad karterem i wtedy przeskoczy to iskre masz (na świecy też ) prawie napewno :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 To,jedynie znaczy ze masz prad....ale jak weźmiesz tak ok 1 cm nad karterem i wtedy przeskoczy to iskre masz (na świecy też ) prawie napewno :) O.K. dzieki teraz to już nie ważne silnik sprzedałem za dobra cenke więc kto inny bedzie się męczył :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Złap za swiece i zacznij kopać :icon_mrgreen: . Jak tam zrobiłem bo niby świeca była spalona to palcem niemogłem ruszać przez 15 min. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi