Skocz do zawartości

Sprzęgło WSK 175

radziok16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem gdyż nie umiem odkręcić sprzęgła w wyżej wymienionym motocyklu. Gdy chce odkręcić tą nakrętke koronkową (jak złe napisałem to poprawcie) to rusza się ona razem z tym wałkiem co jest na niego nakręcona :) :P - tak jest zawsze ?? Czy ja mam coś urwane?? :P Jesłi tak jest zawsze to co należy przytrzymać żeby ją odkręcic. Z góry dzięki pozdro :P

Witam mam problem gdyż nie umiem odkręcić sprzęgła w wyżej wymienionym motocyklu. Gdy chce odkręcić tą nakrętke koronkową (jak złe napisałem to poprawcie) to rusza się ona razem z tym wałkiem co jest na niego nakręcona :) :P - tak jest zawsze ?? Czy ja mam coś urwane?? :P Jesłi tak jest zawsze to co należy przytrzymać żeby ją odkręcic. Z góry dzięki pozdro :P

Masz w tej tarczy za śrubą bodajże 2 otwoty ,dorabiasz taki klucz rzeby pasował w te otwotyi przytrzymując tarczę odkręcasz nakrętkę koronową. ;)

Pzdr

Witam! Udzielam fachowej rady :unsure: Żeby odkręcić tę nakretkę to musisz przytrzymać cały ten zabierak sprzęgłą (to co sie kręci razem z nakretka), musisz zrobic sobie taki klucz do tego - bierzesz stara niepotrzbną tarczę sprzęgła od wsk 175 ( tę która jest cała metalowa) i dospawywujesz do niej jakiś pręt, tak żeby po włożeniu tej tarczy do kosza sprzęgła pręt wystawał po za kosz przez jedno z wycieć z boku kosza, no i w ten sposób mając założony taki klucz unieruchamiasz zabierak sprzęgła i odkręcasz :rolleyes: Powodzenia :)

dzieki !! sprzeglo odkrecilem i zmienilem polksiezyc tak jak chcialem troche sie nameczylem bo myslalem ze jest lewy gwint przy tej dziwnej srubce jak sie sciagnie tarcze ;]

Nichce zakladac nowego postu wiem ze kiedys o to pytalem ale jakos nie umiem znalezc! jak mozna sprawdzic iskre przy tym silniku nie majac silnika w ramie i akumulatora jest jakos na to spob jakas prosta instalacja bez grzebania ??

• 3 tygodnie później...
ale chodzi mi o jakas konkretna instalacje czy ktos cos takiego posiada. Jak sie kopie kopniakiem i sie iskrzy z kabli to nie znaczy to chyba ze ma iskre ?

To,jedynie znaczy ze masz prad....ale jak weźmiesz tak ok 1 cm nad karterem i wtedy przeskoczy to iskre masz (na świecy też ) prawie napewno :wink:

• 2 tygodnie później...

To,jedynie znaczy ze masz prad....ale jak weźmiesz tak ok 1 cm nad karterem i wtedy przeskoczy to iskre masz (na świecy też ) prawie napewno :)

O.K. dzieki teraz to już nie ważne silnik sprzedałem za dobra cenke więc kto inny bedzie się męczył :D

• 1 rok później...