voodoo Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 szybkiego powrotu do zdorwia to przede wszystkim oraz oczywiscie poskladania moto...Podobno 70% wypdakow ma miejsce 15km od mniejsca zamieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 moto w 25 % naprawione w przyszłym tygodniu zamierzam miec gotowe:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Dobrze, że już nie ma być ujemnych temperatur, bo ja ostatnio też miałem gorącą sytuację. Jadę sobię uradowany (około godz. 17, zimno - jeszcze dwa-trzy tygodnie temu) zwykłą ulicą i kawałek do skrzyżowania. Kilkadziesiąt metrów przed nim zaczynam hamować (tylko tylni hamulec, bo NA SZCZĘŚCIE przedniego nie miałem) i czuję, że nie hamuję tylko jadę dalej. Zaczęło lekko zarzucać a za mną jakiś samochód (lekko zwolnił). Wyhamowałem jakieś 10-15m od skrzyżowania, ale hamowałem już pulsacyjnie później. Dobrze, że prędkość niewielka - może 45-50 km/h. Inaczej nie wiem jak by się skończyło. Gdybym miał przedni hamulec to pewnie bym leżał i szlifował po asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Fakt, pod domem zwykle jest bardzo niebezpiecznie - ja sam miałem drobną kolizję 200 m od domu w dniu, kiedy przejechałem nawet sporo (jak na Charta :-)). Policja raz mnie złapała jak jechałem koło domu po dniu jazdy daleko od domciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Ok po całym dniu moto sprowstowane i nawet smigałem tłumik załozony puukiel zrobiony , zostało pospawac , przygotowac i pomalowac czasze :notworthy:) uradowany jak nie wiem jestem ze dzis posmigałem moto brudne jak nigdy ale warto było sprawdzic czy nie sciaga ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 cześć siwypfk, miałem tak dwa tygodnie temu, pisałem o tym dla przestrogi :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Ja też miałem wypadek podobny a to działo się tak;jade na swoim mtxie z góry no nie wiem ile można na 4 biegu jechać! w połowie góry znajdował się skręt w boczną lewa uliczkę gdzie zawsze wjeżdżam. o jednym zapomniełem!! drogowcy!!! dziady posypały drogę kamyczkami po łataniu dziur w afalcie!! ja wesoły, wchodze w zakręt i glaba! jade szlifem na dół z góry!! portki sie troche przytarły! owiewka Do wypiepszenia! jak i tylnia! kierunek we fosie!! ja piernicze!! lepiej być nie mogło!! leże z 30sec pod motorem na asfalcie!! jakaś babka jedzie z dołu sejczentem i sie gapi na mnie tak jak by motor był na wystawce!! wstaje! podchodze do motorka! raz , dwa kopnięcia! motor pali! całe szczęście! troche się potukłem!:) ale wszystko ok!! troche bak pognieciony! szkoda! ale takie jest życie!1 po prostu przednie koło mi podjechało i gleba! i jazda 2m po asfalcie a motor po tobie!!!! booolało!! uważajcie na drogach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi