gurufarmi Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 :) po przejechaniu 34 km spostrzegłem ze łańcuch zwiotczał... wydawało mi się że urwała się jedna strona jednego z ogniw.. ale prawdę mówiąc to to ogniwo sie przesuneło do drugiego (obok) ponieważ kilka tych kółeczek na sprzężeniach ogniw ROZWALIŁO się.. .. ciekawe jak długo jezdziłem na takim łańcuchu.... nie znalazłem raczej zapinki... czy zatem ten łańcuch jest zbity? jaki dać w jego miejsce??? ile moze kosztować... wiem ze są niktóre droogie.. ale zaznaczam ze przez najblizszy rok nie zrobie Aprilią RX80 2000 km.. nawet nie wiem czy wyjezdże 1600km ... czy da się zatem wpakować jakiś łańcuch za 30 zł do jakiejś MZ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Według mnie bardzo dobre i tanie łańcuchy robi firma YBN! Miałem taki w etz i sprawował się świetnie- wiadomo strzały z klamy, zrywy to normalka a łańuch nie wykazywał po miesiący żadnych śladów zużycia. Zadzwon do kolesia, podaj wymiary a napewno coś ci dobierze. pozdrohttp://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94142775 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 dzieki za odp :) czyli taki od jakiejs MZ łańcuch bedzoie dobry?? mam tu sklepik z takimi częsciami :P hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Nie no od MZ chyba nie bedzie dobry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 :) no ale dlaczego?? jak będzie pasowął rozmiarami...(?) czy az tak strasznie to takie wazne? dlaczego nie od mz-tki? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreo Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 witam,bedzie dobry od mz. w swojej dt80 mialem wlasnie taki lancuch YBN. rx80 ma gora 12koni a te lancuchy daja rade w mz i cz wiec zakladaj smialo. moj kosztowal 40zl.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 oki... mam nadzieję ze rozmiarowo bedzie okej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 hola holaz rozmiarami nie można kombinować gdyż może strzelić i narobi szkód, z tego co wiem to rx ma łańcuch 420 i taki typ trzeba kupic, nie inny i obowiązkowo nowe zębatki Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 :) enduromaster... ale dlaczego? dopiero kupiłem ten moto.. i jak zapewne przeczytales nie zrobie nim przez rok nawet 2000 km czego jestem pewien :P no łańcuch łańcuchem.. ale ZĘBATKI?? jakto? i poco? . Po prostu nie rozumiem.. jakto obowiązkowo??? poprzeni wł. dał mu jakiś łańcuch z rok temu.. itpo wcale nie orginalny... nie dziwie sie ze poszedł... ale powtarzam: PROSZE mi wyjaśnić dlaczego NIE moze byc od MZ-ki.. Nie jestem zapalonym specem a moto wyłącznie dla rekreacji.. i poprostu nie zamierzam sypać w to kasy.. wiadomo ze orginalny łańcuch lest LEPSZY.. i to wiem.. dlatego prosze uzasadnić swój sąd... bo inaczej to nici z takiej pomocy.... noi nadal nie wiem co robić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 :) enduromaster... ale dlaczego? dopiero kupiłem ten moto.. i jak zapewne przeczytales nie zrobie nim przez rok nawet 2000 km czego jestem pewien :rolleyes: no łańcuch łańcuchem.. ale ZĘBATKI?? jakto? i poco? . Po prostu nie rozumiem.. jakto obowiązkowo??? poprzeni wł. dał mu jakiś łańcuch z rok temu.. itpo wcale nie orginalny... nie dziwie sie ze poszedł... ale powtarzam: PROSZE mi wyjaśnić dlaczego NIE moze byc od MZ-ki.. Nie jestem zapalonym specem a moto wyłącznie dla rekreacji.. i poprostu nie zamierzam sypać w to kasy.. wiadomo ze orginalny łańcuch lest LEPSZY.. i to wiem.. dlatego prosze uzasadnić swój sąd... bo inaczej to nici z takiej pomocy.... noi nadal nie wiem co robić :unsure: powinno się wymienić całość, gdyż stare zębatki zniszcza bardzo szybko łańcuch = kasa w wyrzucona w błoto.a co mz-ki, tam z tego co się orientuję jest 428, w rx-ie 420, czyli różne rozstawy ogniw, taki łańcuch może nie wskoczyć na miejsce i tak się naprężyć że strzeli, uszkodzi piastę albo wyrwie fragment karteru(najczarniejsza wizja), koszt całego napędu do rx nie powinien przekroczyć 150 zł Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi