rambo666 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 hej jaki olej do jawy najlepszy?czy hipol 80w90 gl-4 sie nadaje? czy ten olej nie zniszczy sprzegla?i czy nie za gesty? w ogole to czym grozi nalanie zlego (zbyt rzadkiego albo gestego oleju) do silnika?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 lej hipol stary!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 czy hipol 80w90 gl-4 sie nadaje? Nadaje sie jak najbardzej, tak jak kazdy olej przekładniowy bez dodatków typu grafit, disiarczek molibdenu, teflon czy inych drastycznie zmniejszających tarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Ja mam u siebie hipol i jak narzie spisuje się rewelcyjnie :) POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Ja leje do jawy (50 i 350) hipol gl 5 o oznaczeniu 15F można też hipol gl 4, nie polecam jedynie hipolu o oznaczeniu MF bo sprzegło na nim się klei i ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Rózności się lało od dwusuwów (Lux, Hipol itp.) i też różnie bywało :notworthy: Teraz od kilkunastu lat leję Hipol 15F i jest super. Nawet przy niskiej temperaturze nie jest źle. Za to w lecie, nawet przy bardzo wysokich temperaturach jest super. Ten GL4 też może być ale osobiście wolę 15F :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi