Kali00 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Witam,Dt będę jeździł w terenie , a dozownik temu zbytnio nie sprzyja,więc postanowaiłem sam robić mieszankę.. Wystarczy ,że opróżnie dozownik i sam będę rabił mieszanę czy muszę go odłączyc..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Musisz zatkać wężyki lub je zacisnąc bo bedzie łapał lewe powietrze. Dobrym rozwiazaniem jest uzywanie dozownika i dolewanie oleju do baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 to czy mam najlepiej zatkać wężyk .. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 oczywiście że można jeździć bez dozownika ale wydaje mi się że może on ulec zatarciu lub coś w tym stylu bo jak go nie będziesz używał to bedzie chodził na sucho; ale właściwie to czemu nie chcesz go używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Nie chcem go używać dlatego,że będę jeździł w terenie , a tam dozownik jest zbędny ponieważ czasai olej może nie dotrzeć do rurki i zatre moto.Gdy sam zrobię mieszankę,to mam pewność,że moto ma smarowanie i latam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 A na jakiej podstawie twierdzisz ze olej nie dotrze do rurki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 No bo np. gałąź może zachaczyć o rurke, rurka sie odczepi i oleju nie bedzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 No właśnie,może być wiele przypadków.. Będę się ścigał na torze, gleba.. Podniose moto,to od razu muszę odpalić i pojechać a nie sprawdzać czy przypadkiem wężyk od dozownika się nie odczepił..Tak jak powiedziałe Kwas o gałąź w lesie nie trudno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 ale wy wymyslacie:P:P:P sugeruje kupic rurki w stalowym oplocie(badz tez rury, chopciazby od gazociagu) przyspawane do dozownika to sie napewno nie odczepia:P:P:P mysle ze najlepszym rozwiazeniem bedzi eto, co napisal strzalek... i ja to chyba bede w sezonie stosowal... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi