cypek41 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Mam zamiar może kupić ten motorek tylko ze wlasciciel pisze ze jest on zablokowany do 80km/h .I wlasnie boje sie ze kupie ale nie odblokuje wie ktos moze jak odblokowac ta tzr oto linkhttp://www.allegro.pl/item93050335_yamaha_..._125_1998r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 blokady moga byc na tłumiku gazniku dyszach i module 3 pierwsze to prysz ale moduł to moze oznaczac zmiane modułu albo jak jest w nsr zmiane 2 kabelkow miejscami podchodz do tego sceptycznie bo moze sie okazac ze tłok wykazuje luzy i po prostu trzeba wymienic ale to mozna łatwo sprawdzic motor bedzie sie szybko grzał ponad norme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 No z tego co mi mówil sprzedawca to tłok i chyba cylinder byl wymieiniany przez niemca i ma na to kwity. wiec jezeli ktos by cos jeszcze wiedzial to prosze napisacdzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 To, że był wymieniany nie oznacza, że musi byc sprawny :)A tak laicko spytam: czy 125 też się blokuje? Do tej pory myslałem, że tylko 80 :? (pierwszy raz o tym słyszę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 No jasne ze 125 sie blokuje, ba prawie wszystkie (a moze nawet wszystkie) 125 2 t sa fabrycznie poblokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 No jasne ze 125 sie blokuje, ba prawie wszystkie (a moze nawet wszystkie) 125 2 t sa fabrycznie poblokowane. Jaka kupa ze mnie :) W tym momencie brys przypomniał sobie o ograniczeniach kategori A1, t.j max 125cc i max 11kW :P :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 wymieniany tłok i cylinder, całe moto po malowaniu... dobrze obejrzyj go zanim kupisz!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Moim zdaniem był ostro katowany, blokada pewnie polega na zajechani silnika (strach więcej jechać) a malowanie nieoryginalne (w dodatku takie sobie :/). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 ludzie chyba popadacie w paranoje jakies ja tylko napisałem zeby uwazał bo moze byc tłok juz zuzyty ale jak moto jest sprowadzane to moze byc zablokowane tak jak wiekszosc skuterow a najprostrzym sposobem na sprawdzenie zuzycia jest zmierzenie cisnienia jak sprawdzissz i bedzie w normie (dane z manuala sie kłaniaja) to nie ma co sie zastanawiac bo moto jest poblokowane na miejscach ktore wymieniłem [ Dopisane: 23-03-2006, 00:19 ]fakt faktem to chyba nie sa orginalne malowania jezeli potrafisz to sprawdz czy rama nie jest krzywa(rozpedzasz sie i puszczasz kierownice jak motor zaczyna skrecac to jest krzywe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon64 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 SerwusNie bierz do głowy tego co wypisują o zakatowaniu sprzeta. Osobiście posiadałem virago 125 i też była blokowana do 80 km/h. Wynika to z przepisów w Niemczech. W moim modelu odblokowanie polega na wymianie modułu (pod siedzeniem). Poprzeglądaj niemieckiego e-baya a napewno znajdziesz tam odpowiedni moduł. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi