Skocz do zawartości

Starter HELP!!!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Mam Yamahe YZF 750R moj problem polega na tym ze pompka paliwowa nie zalacza sie zawsze wiec szukalem przyczyny w instalacji i przeczyscilem bak. zaczelo dzialac ale po 5 odpaleniach motorka gdy naciskam starter cisza. nie dziala pompka i do tego nie ma zadnego rozruchu przysluchalem sie i kolo akumulatora slysze dziwny dzwiek jakby palace sie kable ale wszystko jest zimne i nie slychac tego caly czas tylko co kilka nacisniec na starter nie wiem co to moze byc.sprawdzalem stopke i czujnik luzu jest ok bezpieczniki i styki na przewodach tez dodam ze akumulator jest sprawny nie wiem czy to ma zwiazek ale jakies 2 lata temu mialem problemy z modulem i wymienilem go na uzywany jesli tak to jak to mozna sprawdzic prosze o pomoc !!!!!!!!!! ;) [/b]

Witam serdecznie kolejnego użytkownika tego wspaniałego motocykla!!!

według mnie to coś w nistalacjii ale pompma powinna Ci pomopować wache w momencie gdy właczysz "run" nie naciskając rozusznika i po chwili powinna się wyłączyć, ale jeśli slyszysz "spawanie" kabelków to pruj instalację bo najprawdopodobniej tam tkwi przyczyna.

pozdro

wlasnie ze jak wlaczam run to nic sie nie dzieje instalacje rozebralem cala i przeczyscilem wszystko i nadal nic z drugim akumulatorem tez probowalem. czy moze byc to wina modulu lub kostek jesli tak to w jaki sposob to sprawdzic ( miernikiem czy jak) prosze o pomoc bo sezon tuz tuz :)