WLD_Wlodi Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) WItam kolego!Rozwiązalęś jakoś ten problem? bo mam ten sam kłopot ze swoim motorem, dopiero go kupilem wiec nic nie mieszalem!Sprawdź kompresje. W Cagivie 125 powinno być coś między 10-13 Edytowane 23 Grudnia 2007 przez WLD_Wlodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldogg125w8 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Sprawdź kompresje. W Cagivie 125 powinno być coś między 10-13 a jak mam ja sprawdzic? i co zrobic jesli bedzie inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 a jak mam ja sprawdzic? i co zrobic jesli bedzie inna kompresje mierzy się Manometrem. Jeśli będzie mniejsza to czeka cię zmiana pierścieni lub tłoka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 a zaplon ustawiles tak jak wczesniej? przy gazniku nic nie mieszales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldogg125w8 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Nic jeszcze wnim nie robilem. nie ustawialem zaplonu ani nic przy gazniku nie kombinowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 przeczytałem wszystie posty i niestety nic nie rozumiem z tego. Nic konkretnego nie napisałeś więc nie spodziewaj się konkretnej odpowiedzi. tak jak prawie wszyscy tu wymyślają to sa domysły... napisz co sie dzieje, jak jedziesz, czy obroty wzrastaja na biegu jalowym doś szybko czy mozolnie, czy na postoju jak włożysz 3,.4... bieg to sie nic nie klinuje, nie zgrzyta, czy obroty nie spadaja? napisz po koloei co wymieniałeś jak składałeś , czy zapłon mozna regulować czy jest tylko zakładany w jedno miejsce, czy gaźnik jest czysty,czy nie wciąga oleju , jaki ma kolor olej itd... ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 miałem takie cos jak kompresja byla rzedu ok 3 atmosfer! Kuba(post wyzej) to potwierdzi.Z górki szedl jako tako ,ale pod górke to 3 to byl najwyzszy bieg!wszystko odbywalo sie w derbi sendzie :buttrock: ,zrobiłem szlif nowy tloczek i chula ok 100 :flesje: Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.kul Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 jak dla mnie to musiales zapomniec o jakiejsc podkladce dystansowej albo cos pomieszales. mam NSR 125 i balbym sie tego ruszac... a moze to jest poprostu brak mocy przez uszczelke pogl glowica lub cos tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuku54 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) mialem kiedys to samo zle byl zlozony silnik, bez swiecy krecac magnetem powinien sie silniczek obracac na kazdym biegu bez urzycia wiekszej sily Edytowane 23 Lutego 2008 przez kuku54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi