Opel3366 Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Poluje na 1 motocykl po 15 letniej przerwie Uparłem sie na chłodzenie cieczą ale są fajne moto chłodzone powietrzemSzukam dużego chopera Yamaha maxim 1100 , Honda vf 750 motor będzie starej daty (1985 rok - około)Co mi poradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk1200lt Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 powietrze to juz przezytek ale latwe w obsludze bo nie ma co sie spieprzyc kup sobie mniejszy motocykl a nowszy jak moge sobie pozwolic na jakas rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 system chłodzenia to jedno z najśmieszniejszych kryteriów wyboru motocykla o jakim słyszałem :? Motocykl ma się nie przegrzewać w różnych warunkach - to warunek stawiany projektantom, więc nie można powiedzieć, że któryś system chłodzenia jest przeżytkiem...skup się lepiej na funkcji twojego przyszłego moto, a nie na szczegółach konstrukcyjnych /w 99% zadowolą każdego/...pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Napewno chłodzenie cieczowe jest dużo wydajniejsze od powietrznego .Ja jednak bym to wzial pod uwage w wyboże motocykla ,ale niesprawny układ chłodzenia może dać ci niezle w dupe :twisted: ,a powietrzny jest bezoobslugowy z racji samoczynnego chlodzenia przez wiatr w czasie jazdy ,ale niestety dłuższy postój może spowodować przegrzanie sie motocykla ,ale też nie musi.Ja narazie w swojej cb500 mialem tylko problem z wyciekiem z okolicy termostatu ale szybko go wyeliminowałem przez uszczelnienie silikonem . Generalnie nie powinno sie tym za bardzo sugerować ,ale to kwestia wyboru każdego użytkownika jak wiadomo motocykl chłodzony wodą nie ma prawa sie przegrzać nawet jakby stal 24h zapalony na biegu jalowym. Mialem pare powietrzakow i powiem ci ze z wody jestem bardziej zadowolony .Wybór należy tylko do ciebie ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Napewno chłodzenie cieczowe jest dużo wydajniejsze od powietrznego .Ja jednak bym to wzial pod uwage w wyboże motocykla (...)Jeśli mieszkałbym cały rok w Grecji albo we Włoszech to zastanowił bym się nad taką opcją 8) ale w naszym klimacie system chłodzenia nie powinien mieć wpływu na wybor moto. Podzielam zdanie Szafira ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opel3366 Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Dziekuje za podpowiedzi Wyciągne wnioski i zastanowie sie jeszcze co kupic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalF Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 vf 750 kasztan!!!!!! nie kupuj.......poszukaj uzasadnienia na forum powinno sie znalesc...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi