Cyman Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mam pytanie jak usunać piasek z chłodnicy zebrało mi sie go dosc duzo miedzu żeberkami a widomo pororsza to chłodzenie całego układu jak wy sobie z tym radziecie chodzi mi o to by nie uszkodzieć zeberek(suzuki RF600r)Pozdro dla wszystkich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Wykręcasz chłodnice z moto i wkładasz ją pod prysznic.Należy tylko pamietać aby nie przegiąć z ciśnieniem wody aby nie powyginać blaszek. PzdrRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Ewentualnie sprężarka plus odpowiednia końcówka. Chyba najłatwiejsze i najszybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Prysznic (o umiarkowanym ciśnieniu) najlepiej z przeciwnej strony. Do czyszczenia chłodnicy samochodowej używam jeszcze miękkiego pędzelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mam pytanie jak usunać piasek z chłodnicy zebrało mi sie go dosc duzo miedzu żeberkami a widomo pororsza to chłodzenie całego układu jak wy sobie z tym radziecie chodzi mi o to by nie uszkodzieć zeberek(suzuki RF600r)Pozdro dla wszystkich :D Ja u siebie najpierw wymoczyłem chłodnicę przez dwa dni w wodzie, żeby zmiękczyć trochę zaschnięte błoto, potem najpierw płukałem z węża (broń boże myjką wysokociśnieniową!) pod lekkim ciśnieniem (od strony kolektorów w stronę przodu motocykla) a do tego, co nie puściło od samej wody - usiadłem z kompresorem, dmuchając od strony głowicy w stronę przedniego koła, wcześniej upewniwszy się, że ciśnienie powietrza nie powoduje wyginania blaszek chłodnicy. Jakoś to poszło :) --pzdryahoo & 636 '02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 yahoo: napisał wszystko na ten temat i nie ma innego sposobu jak moczenie i mycie strumieniem swobodnym i ponowne moczenie oraz płukanie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi