Szczepcio Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Kiedy ostatnio śmigałem moją Hondkom cos zaczęło mi stukać w silniku najpierw stuki było słychać dopiero po 4500tys Obr po kolejnych do 10 km stuki zaczynały się przy 3000tys Obr Myślałem ze nie dojadę do domu , ale udało się stawiam moto w garażu i nasłuchuje dokładnie silnik i na luzie silnik kreci się gładko do 12tys Obr bez żadnych stuków .I jak myślicie co to jest ,jam mam już domysły co tak stuka ale czekam na wasze opinie Dzisiaj wieczorem rozbieram silnik i zbadam sprawę. PS. niech wasze moto służą jak najdłużej POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marccc Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Skrzynia??? :roll: Z ktorej strony slychac? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepcio Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Z lewej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2003 a luz zaworowy sprawdzales?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepcio Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Czy to moga byc zawory? przeciesz silnik na luzie nie wydaje stuków .a podczas jazdy ostro cost tam wali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepcio Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Co jest koledzy czekam na wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Witam! Zrob probe , zapal moto na podstawce centralnej i po zagrzaniu wlaczaj biegi i nasluchuj jesli stukow nie slychac to moze Comstary nitowane stukaja(luzuja sie nity- pomoc moze wymiana). Jesli stuki slychac to nalezy nasluchiwac z ktorej strony- jesli na biegu luzem nie slychac to wina przekladni-biegow-kosza -???, czasami slychac lancuch przekladni pierwotnej, lub napedu alternatora. W CB Dohc - mozliwosci jest wiele:-)))))))))Pozdrawiam.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Jesli po kombinacjach wczesniej opisanych przeze mnie , nadal nic nie slychac a podczas jazdy slychac to stuki moga byc z glowki ramy, amortyzatorow, wahacz, lozysk kol zaciskow hamulcowych. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi