Skocz do zawartości

Kupiłem Hondę NTV 650

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno w temacie "wymarzona maszynka" pisałem o NTV w czerwonym kolorze i białymi laciami do dopieszczania oraz VFR w pełnym turystycznym rynsztunku do podróżowania...

Na chwilę obecną spełniłem 50% marzenia :biggrin: mam NTV 600 Revere PC22. z roku 1990. Maszynka wykopana cudem od gościa, który miał ja prawie od nowości. pełen orginał. Niestety/stety największy problem to, że gościu jej za dużo nie używał...ma zrobione całe 22tys... Troche pracy z nią będzie i będzie pięknisia :icon_mrgreen: niedługo się pochwale zdjęciami

http://ntv.punio.eu.org/haynes/ tutaj masz manual w j. angielskim.

Ja zapytam tylko użytkowników o różnice techniczne w poszczególnych modelach od 1988 do końca produkcji (oprócz oczywiście zmiany pojemności).

Pozdrawiam!

w pierwszych rocznikach lagi były bodajże 37mm co niekorzystnie wpływało na trakcje. pozniej zrobili 41mm i wsadzili progresywne sprężyny przez co motocykl dobrze się prowadzi. moja też ma tyle przebiegu ruthi:) wygląda na to że masz wersje usa jakąś bo ntv w europie miała od razu 650 pojemności. w usa byl np bros 600, bros 650 i 400.

w pierwszych rocznikach lagi były bodajże 37mm co niekorzystnie wpływało na trakcje. pozniej zrobili 41mm i wsadzili progresywne sprężyny przez co motocykl dobrze się prowadzi. moja też ma tyle przebiegu ruthi:) wygląda na to że masz wersje usa jakąś bo ntv w europie miała od razu 650 pojemności. w usa byl np bros 600, bros 650 i 400.

Witam!

Z tego co już zdążyłem wykopać w necie: http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikerevi...997/?&R=EPI-325

oraz informacja w HAYNES MANUAL: "przez 5 lat jako UK modele od lutego 1988 do końca 1992 roku Revere została sprzedana w blisko 2000 modeli desygnowanych NTV600 J, K i M...."

Więc chyba wszystko OK :biggrin: Moja to właśnie angielka, są jeszcze oryginalne papiery z salonu książka serwisowa, manual, prospekty etc).

Tutaj wrzuciłem zdjęcia jeszcze te z ogłoszenia: http://bikepics.com/members/ruthi/ Na ostatnim zdjęciu można zobaczyć jak moto spędziło większość swojego życia w garażu w zaszczytnym towarzystwie Harleya (Bóg wie jakiego) i pierwszej wersji VFR. Trzeba przyznać, że gość lubił motocykle ;)

Zastanawia mnie czy zostały przeprowadzone jakieś zmiany w wyglądzie przez okres produkcji tego modelu. Przeglądając zdjęcia mam wrażenie, że w niektórych wydech poprowadzony jest nieco wyżej.

Jeżeli o strone techniczną chodzi to ten silnik trzaskany jest chyba do dziś dzień bez większych zmian (no, poza devilka 700 w której jest wtrysk).

Właściciele Reverek - zachęcam do dyskusji !!! :P

Edytowane przez ruthi7