Leszek Karlik Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Proponuję zajrzeć na www.ntv.fora.pl - tam w sekcji Linkownia powinien być też link do jakiegoś działającego podręcznika Haynesa. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam!Niedawno w temacie "wymarzona maszynka" pisałem o NTV w czerwonym kolorze i białymi laciami do dopieszczania oraz VFR w pełnym turystycznym rynsztunku do podróżowania...Na chwilę obecną spełniłem 50% marzenia :biggrin: mam NTV 600 Revere PC22. z roku 1990. Maszynka wykopana cudem od gościa, który miał ja prawie od nowości. pełen orginał. Niestety/stety największy problem to, że gościu jej za dużo nie używał...ma zrobione całe 22tys... Troche pracy z nią będzie i będzie pięknisia :icon_mrgreen: niedługo się pochwale zdjęciami http://ntv.punio.eu.org/haynes/ tutaj masz manual w j. angielskim. Ja zapytam tylko użytkowników o różnice techniczne w poszczególnych modelach od 1988 do końca produkcji (oprócz oczywiście zmiany pojemności).Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 w pierwszych rocznikach lagi były bodajże 37mm co niekorzystnie wpływało na trakcje. pozniej zrobili 41mm i wsadzili progresywne sprężyny przez co motocykl dobrze się prowadzi. moja też ma tyle przebiegu ruthi:) wygląda na to że masz wersje usa jakąś bo ntv w europie miała od razu 650 pojemności. w usa byl np bros 600, bros 650 i 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) w pierwszych rocznikach lagi były bodajże 37mm co niekorzystnie wpływało na trakcje. pozniej zrobili 41mm i wsadzili progresywne sprężyny przez co motocykl dobrze się prowadzi. moja też ma tyle przebiegu ruthi:) wygląda na to że masz wersje usa jakąś bo ntv w europie miała od razu 650 pojemności. w usa byl np bros 600, bros 650 i 400. Witam!Z tego co już zdążyłem wykopać w necie: http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikerevi...997/?&R=EPI-325 oraz informacja w HAYNES MANUAL: "przez 5 lat jako UK modele od lutego 1988 do końca 1992 roku Revere została sprzedana w blisko 2000 modeli desygnowanych NTV600 J, K i M...." Więc chyba wszystko OK :biggrin: Moja to właśnie angielka, są jeszcze oryginalne papiery z salonu książka serwisowa, manual, prospekty etc).Tutaj wrzuciłem zdjęcia jeszcze te z ogłoszenia: http://bikepics.com/members/ruthi/ Na ostatnim zdjęciu można zobaczyć jak moto spędziło większość swojego życia w garażu w zaszczytnym towarzystwie Harleya (Bóg wie jakiego) i pierwszej wersji VFR. Trzeba przyznać, że gość lubił motocykle ;) Zastanawia mnie czy zostały przeprowadzone jakieś zmiany w wyglądzie przez okres produkcji tego modelu. Przeglądając zdjęcia mam wrażenie, że w niektórych wydech poprowadzony jest nieco wyżej.Jeżeli o strone techniczną chodzi to ten silnik trzaskany jest chyba do dziś dzień bez większych zmian (no, poza devilka 700 w której jest wtrysk). Właściciele Reverek - zachęcam do dyskusji !!! :P Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez ruthi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi