Gość mattir Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Różnego rodzaju ocieplacze, osłony przeciwdeszczowe itp. można znaleść na www.motosprzet.pl jeśli nie ma czegoś na stronce to można zadzwonić, napisać maila albo pogadać na gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 rafauM, zdecydowałem się na takie same ocieplacze :Phttp://www.moto-akcesoria.pl/product_info....f04ea7e0be95f5f Właśnie je zamówiłem :mrgreen:Zobaczymy jak się sprawdzą - po weekendzie postaram się opisać pierwsze spostrzeżenia na ich temat :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 A powiedzcie mi jak to jest z tymi ocieplaczami, a dokładnie chodzi mi o rozmiar bo w moto-akcesoria sa podane i nie wiem jakie sobie zamówić a na ich stronie akurat nie ma tabeli rozmiarów do ocieplaczy.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 jak to jest z tymi ocieplaczami, a dokładnie chodzi mi o rozmiar bo w moto-akcesoria sa podane i nie wiem jakie sobie zamówićRozmawiałem wczoraj na ten temat z kimś od nich na „gygy” :banghead: bo też zastanawiałem się jaki rozmiar wybrać :roll: Postaram się jakoś streścić tą rozmowę (bo chyba wkleić z gg nie wolno, tak?)...więc rozmowa w skrócie wyglądała tak:- Jak sprawdzić jaki rozmiar potrzebuję?- Jest to dość umowne określenie, po prostu są dwa rozmiary, ocieplacze większe i mniejsze - trudno powiedzieć kiedy powinniśmy mieć większy.- A te większe są dłuższe, czy różnica jest tylko w obwodzie?- Są dłuższe ok. 2cm, ale należy wiedzieć iż, ocieplacz nie jest zamkniętym rękawem, jest to pianka którą owijamy na kolanie i spinamy paskami. W moim odczuciu szczera i rzetelna pomoc ;) PSOsobiście zdecydowałem się na L/XL, czyli większe :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrak Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item98869664_nakolan...olana_oliv.html a myslicie ze takie beda dobrze sie nadawac na motocykl???? jezdzi ktos w podobnych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 co do rozmiaru to sa one rozciągliwe i mają sporo taśmy rzepowej do winięcia nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 a myslicie ze takie beda dobrze sie nadawac na motocykl? Sądzę, jako ochraniacze to spełnią swoje zadanie na motocyklu o ile nie pojedziesz zbyt szybko, ale jako ocieplacze to do niczego, bo są zdecydowanie zbyt małe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 a czy istnieją typowe ochraniacze zakładane na spodnie? nie chodzi mi o ocieplacze tylko ochronę kolan w razie ewentualnego upadku? nie zawsze chce sie wbijac w skórę zwłaszcza na krókie trasy a w dżinsach to jakoś tak niepewnie. Zna ktos coś dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a czy istnieją typowe ochraniacze zakładane na spodnie? nie chodzi mi o ocieplacze tylko ochronę kolan w razie ewentualnego upadku? nie zawsze chce sie wbijac w skórę zwłaszcza na krókie trasy a w dżinsach to jakoś tak niepewnie. Zna ktos coś dobrego? Ja mam ochraniacze SCOTT'a, kupiłem w Taborze (sklep z cichami i akcesoriami do moto...) w Warszawie za 120 zeta... Ochrania kolano i większość łydki... Można to teoretycznie założyć również pod spodnie ale musiałybyś mieć je dość luźne... Poza tym trochę lepiej na spodniach leżą niż na gołej skórze... Ja używam ocharaniaczy jak jest upał żeby sobie du*y nie pocić w portkach motocyklowych (spodnie są świetne jak jest do +10 no może +18 w cieniu... ale później jest mi w nich zdecydowanie za ciepło...)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ja mam ochraniacze SCOTT'a, kupiłem w Taborze (sklep z cichami i akcesoriami do moto...) w Warszawie za 120 zeta... Ochrania kolano i większość łydki... Można to teoretycznie założyć również pod spodnie ale musiałybyś mieć je dość luźne... Poza tym trochę lepiej na spodniach leżą niż na gołej skórze... Ja używam ocharaniaczy jak jest upał żeby sobie du*y nie pocić w portkach motocyklowych (spodnie są świetne jak jest do +10 no może +18 w cieniu... ale później jest mi w nich zdecydowanie za ciepło...)... masz na myśli coś takiego?http://www.motormarket.pl/index.php?url=ht...typ%3D%26st%3D2scotta za 115zł?tylko jak one są mocowane do nogi? jest to dośc solidne mocowanie?wyglądaja ciekawie no i dużą częśc nogi osłaniaja a zdjęcie czegoś takiego to chyba chwileczka :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a czy istnieją typowe ochraniacze zakładane na spodnie? nie chodzi mi o ocieplacze tylko ochronę kolan w razie ewentualnego upadku? nie zawsze chce sie wbijac w skórę zwłaszcza na krókie trasy a w dżinsach to jakoś tak niepewnie. Zna ktos coś dobrego? Zobacz sobie ochraniacze Retbika, można je albo zapinać na rzepy (na szybko) albo wkładać w nie nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniek123 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mnie takze interesuje ten temat,ale zdecydowanie bardziej chce kupic jakies ochraniacze/ocieplacze,ktore sie zaklada na spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) masz na myśli coś takiego?http://www.motormarket.pl/index.php?url=ht...typ%3D%26st%3D2scotta za 115zł?tylko jak one są mocowane do nogi? jest to dośc solidne mocowanie?wyglądaja ciekawie no i dużą częśc nogi osłaniaja a zdjęcie czegoś takiego to chyba chwileczka :icon_mrgreen: Te za 115 zeta na trzeciej stronie linka którego dałeś... Są dość solidnie mocowane wg mnie... Na 3 elastyczne rzepy. Zakładanie trwa troszkę dłużej niż ściaganie ale jest też dość szybkie... :biggrin: Bo ściąganie zajmuje parę sekund... I naprawdę sporą część nogi załsniają, wpołączeniu z butami na moto to prawie całą łydkę... Mnie takze interesuje ten temat,ale zdecydowanie bardziej chce kupic jakies ochraniacze/ocieplacze,ktore sie zaklada na spodnie. To jest głównie zakładane na spodnie... Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Engels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Te za 115 zeta na trzeciej stronie linka którego dałeś... Są dość solidnie mocowane wg mnie... Na 3 elastyczne rzepy. Zakładanie trwa troszkę dłużej niż ściaganie ale jest też dość szybkie... :biggrin: Bo ściąganie zajmuje parę sekund... I naprawdę sporą część nogi załsniają, wpołączeniu z butami na moto to prawie całą łydkę...To jest głównie zakładane na spodnie... własnie o tych myslałem. Wygladaja dośc solidnie a buty mam z usztywieniem przedniejsz górnej czesci wiec powinna byc prawie cała piszczel osłonięta. Musze gdzieś taki sprzęt przymierzyc zeby zobaczyc jak to sie trzyma na nodze. No a co do ściągania to i tak dużo szybciej niż spodnie skórzane ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi