Gość supra Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Witam forumowiczow,czy z moim wzrostem (187cm) jestem w stanie "normalnie" jezdzic motorami z tematu? Normalnie czyli moc normalnie zmieniac biegi i nie chaczac kolanami o asfalt na zakretach :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loony Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Jak dałem się przejechac moim moto mojemu kumplowi (cos koło tego wzrostu) to nie narzekał ani na zmiane biegów ani na to, że moto jest za małe.... ale on nie jeździł jakoś dłużej. Ja mam 180 i jestm zadowolony, nie mam żadnych problemów. Może jednak znajdzie sie ktos kto odpowie na swoim przykładzie... bo moja odpowiedź jest raczej niesatysfakcjonująca (przynajmniej dla mnie taka by była) (mój moto to powiedzmy, że RS - taka poprzedniczka RS :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kran Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Mam 190 nie jechałem fakt faktem długo jednakże są małe kłopoty szczególnie w nowszych modelach ponieważ w starszych coś około 90 r. pozycja kierowcy jest bardziej wyprostowana więc jedzie się jak na normalnym małym sprzęcie. W nowszych natomiast gdzie to pozcja jest pochylona z długimi nogami są lekkie problemy ze zmianą biegów i czuć się można jak by się napierało do przodu zabardzo. Jednak mysle że to kwestia przyzwyczajenia i długości nóg :) Napoczątku usiądź i zobacz w miare możliwości pojeździj troche. Takie moje zdanie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kran Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2003 o sorry zapomniałem dodać że mówiłem o NSR :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DERBIIK Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Raczej spox. Ale to z tymi kolanami to moze lepiej. Prosciej ci bedzie jezdzic na kolanku. Oczywiscie nie w dresie albo w dzinsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ja mam prawie 180cm(jak się wyprostuje) i siedzi mi się idealnie na mojej NSR125FM z 92r (słabiej obudowana - bez przedniej i dolnej owiewki). Plastiki na baku i usytuowanie podnóżek i pedałów jak by było dla mnie robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ja jeżdzę na enduro i mam 186 cm wzrostu... jeździłem na Cagivie Mito 125 i nie narzekam :wink: ktoś kiedyś na forum powiedział, że japończycy to są (bez obrazy) kurduple... oni robią motocykle bardziej pod siebie niż pod europejczyków... ja myślę, ze nawet gość o wzroście 190 cm po lekkich modyfikacjach podnóżków będzie zadowolony nawet z rasowej szlifierki :) jak mu nie pasuje to niech sobie kupi jakiegoś draga :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 1 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2003 Hej Słabek, RS i Mito to przecież typowa włoszczyzna, NSR też w italii jest produkowana; a nawet gdyby te motocykle byłyby dłuższe i wyższe to by się gorzej prowadziły - usiądź sobie bardziej z tyłu i sprawdź na zakręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 1 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2003 oki :wink: ja mówię tu ogólnie o szlifierkach, a te to przeważnie Suzuki, Yamaha, Honda, Kawasaki... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi