konrad1f Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 witamw moim nowym sprzecie cieknie przód-trzeba wymienić uszczelniaczeale moje pytanko dotyczy dalszych czynnoścmianowicie jak mam nalać oleju do teleskopów?na górnym końcu lag nie ma nakrętek abyn wlać od góry(jak miałem np w mz etz 250)są za to sróbki spustowe w dolnej częsci goleniczy oznacza to że będę musiał monotać już zalane golenie na lagi?jednak to wydaje mi się chore!!!czy może ktoś wię jak w rd250 wlać olej do teleskopów?!? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 moj Kawasaki ma taki sam problem.lagi maja od dolu sruby ampulowe 6 z podkladkami miedzianymi uszczelniajacymi.sruby te trzymaja rowniez konce sprezyn zeby sie calosc nie rozpiela.jedyny sposob to wymontowanie lag i wymiana oleju i uszczelniaczy.dlaczego montaz zalanych amorkow uwazasz za chore :?: u mnie musialem poluzowac tylko cztery ampule w polce dolnej i gornej zeby wyjac lagi.potem spokojnie i czysto na stole zrobilem co trzeba,nalalem olej i gotowe lagi zamontowalem do sprzeta.ogolnie sposob wydaje mi sie niezly Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loony Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 U mnie można wlewać od góry a i tak mechanik montował juz zmontowane, zalane olejem lagi.... więc nie jest to chyba taki "chory" pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2003 to jest chore-dużo więcej czynności trzeba wykonać-odkręcić więcej śrub itdbyłem w serwisie po porade i niestety tak jest w wielu nowych konstrukcjachcóż-będzie się trzeba troszkę nabrudzić bo już mi się wylał cały olej i mam zero tłumiena Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Jak olej cieknie to do wymiany uszczelniaczy i tak musisz wymontowac lagi chyba ze wolisz "wkładac majtki przez głowe" :wink: Bez wyjecia jakos trudno mi sobie wyobrazić prawidłowe zamontowanie nowych uszczelniaczy.Generalnie jak nic nie wycieka to po co dolewac olej? A jak juz cieknie lub nadszedł czas na wymiane to wymontowanie lag nie jest aż takim problemem.Więcej śrub? I tak musisz zdjąć zacisk hamulcowy,błotnik,koło itp.Cztery dodatkowe sruby nie zajmą Ci chyba dużo więce czasu. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2003 tzn chodzi mi o to że:trzeba wymienić uszczelniacze i w tym celu normalnie trzeba wymontować GOLENIE (ruchoma dolna część teleskopów)ale że u mnie nie ma korków na gorze LAG (górna nieruchoma część przymocowana do półek) będę musiał także je wyjąc z półek-obrócić do gory nogami-zalać i tedy zmontować je z goleniami po czym całość wmontować spowrotem w półki-i to właśnie wydaje mi się chore Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 już wymyśliłemzdejme golenie z lag,wymienie simmeringi,złoże wtedy położę moto na boku i przez srubki spustowe naleje oleju najpierw do jednego teleskopu,póżniej przwróce moto na drugą stronę i naleje do drugiego :wink: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Ew.można motocykl postawić do góry kołami wtedy bedzie łatwiej nalac olej 8O Widze jednak że naprawdę chcesz załozyć "majtki przez głowę" :lol: i trudno mi jest zrozumiec Twoja niechąć do wymontowania kpl.lag ,wymiany simeringów,nalania oleju i złozeniu wszystkiego jak nalezy.Ale ...wybór jak zawsze nalezy co Ciebie... Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2003 nie chcę wymontowywać całych lag bo myślę że trudno mi bedzie później zamontować równo i w tym samum miejscypoza tym musze także odkręcać lampe i zegarynajlepiej by było jakby było tak jak np w mz-etce-nie byłoby wogule problemy-a tu masz japońce bez korka wymyśliły Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 9 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2003 moj Kawasaki ma taki sam problem.lagi maja od dolu sruby ampulowe 6 z podkladkami miedzianymi uszczelniajacymi.sruby te trzymaja rowniez konce sprezyn zeby sie calosc nie rozpiela.jedyny sposob to wymontowanie lag i wymiana oleju i uszczelniaczy.dlaczego montaz zalanych amorkow uwazasz za chore :?: u mnie musialem poluzowac tylko cztery ampule w polce dolnej i gornej zeby wyjac lagi.potem spokojnie i czysto na stole zrobilem co trzeba' date='nalalem olej i gotowe lagi zamontowalem do sprzeta.ogolnie sposob wydaje mi sie niezly[/quote'] Kolego ratuj i podpowiedz jak mam rozebrać amory w mojej kawie zzr (wymiana uszczelniaczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi