KingRider Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 a jak wrażenia z jazdy na Haya..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 a jak wrażenia z jazdy na Haya..?"Ten" co wczoraj jeździł Busą leży zapity z wrażenia w krzaczorach :banghead: No Bartezz wake up... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) naaaa....... :banghead: wstałem Haja na początku wydawała sie za ciężka, ale po ruszeniu było juz ok. Jest duża- nawet jak dlamnie wygodana- taka turystyczna. Ciągnie już z dołu z taką samą siłą do odcinki(chyba 11tyś). Na obwodnicy "troche" wiało dlatego nie było magicznej 3 na prędkościomierzu(której i tak niema- skala kończy sie na 280 a potem puste pole :clap: ) ale było blisko.... Fajne sa hamulce, kilka razy mocniej musiałem zwolnić i 1 palcem można z duzą siłą wyhamować(chyba ze mam mocne palce??) :banghead: Na 1 biegu z gazu trzeba sie pilnować bo idzie na koło, ale jest to fajnie wyczuwalne i można sobie tak jechac az do odcinki(140km/h). Możliwe ze startuje z kołem w górze bo jechałem z pasażerem- solo nie jechałem. Przy gwałtownej zmianie biegu z 1 na 2 ręce odrywają sie od kierownicy(trzeba naprawde mocno trzymać) na 2 juz nie idzie na koło i można śmiało odkręcić do 180(odcinka). Na trójce tez jej mocy nie brakuje- do odcinki 240. Na czwórce juz niemiałem odcinki :P zmieniłem na 5. A 6 bieg to niewiem po co zrobili??? hahaha ogólnie jeśli chodzi o moc i moment obrotowy- ma go poddostatkiem :P nie robi jej kłopotu czy jedziemy 120 czy 240- ciągle przyspiesza z duża siłą Mógłbym mieć takie moto u siebie w garażu... Edytowane 25 Maja 2008 przez bartez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Jo i kup wtedy takiego w promocji z małym przebiegiem po testach Barteza ;-). Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 i masz prawie nowego sprzeta jeżdżony raz na m-c tylko w weekend na trasach a jeszcze, że od starszego pana - bym zapomniał :icon_razz: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) gdy ja miałem przyjemność testować Haykę, to było w przerwach deszczu.... na sporych odcinkach asfalt był mokry, więc trzeba było uważać.... mapę zapłonu ustawiłem na C (najsłabsza) bo deszczyk popadał, ale mimo zimnych opon i śliskiej nawierzchni od razu zmieniłem na full (A), bo słaba była... mimo zmiany na "A" na niskich obrotach wrażenia mi nie zrobiło... może dlatego że mam doczynienia na co dzień z mocnymi naked bikemi... na obwodnicy było suszej, więc można było poczuć drzemiące kucyki :) i one zrobiły na mnie wrażenie Edytowane 25 Maja 2008 przez Maestro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Co do "karawany"....Skromna opinia - GSR to baaardzo przyjazna zabaweczka na miasto :icon_biggrin: , poza - już nieco gorzej :wink: . Niezłe hamulce, praca skrzyni nie taka najgorsza, za to jak na miasto - bdb przyspieszenia i w ruchu ulicznym jak ryba w wodzie, pazur troszku ma ....:flesje: Aczkolwiek przy większych prędkościach moto ma tendencję do łapania shimmy i to nie tylko moje zdanie. Gdyby GSR był na rynku wtórnym i gdybym szukała czegoś niewielkiego, dynamicznego nakedowo-streetowego to wybór byłby chyba taki właśnie :cool: prawdopodobnie pierwsze co to chyba kierownicę bym zmieniła na supermoto, takie skojarzenia dziwne :D Przy okazji - wiara w ludzi podbudowana - jak stałam w oczekiwaniu na dowóz paliwa (Grassowa, ty siroto..) to zatrzymało się kilka motocykli, kilka samochodów - "w czym pomóc" plus para przesympatycznych dzieciaków, które chciały mi przynieść wachę w zamian za przewózkę :bigrazz: Wszystkim dzięki ;) Burgman 400 - fajna odskocznia, coś nieco innego, jak najbardziej (na zakupy na przykład) :lalag: Teraz po głowie łazi jednak skuszenie się i przełamanie oporu na B-kinga i Hajkę (te wszystkie opinie i zachwyty, druga połowa i znajomi byli pod wrażeniem hajki na trasie i b-kinga w mieście... w czerwcu znowu karawana... :bigrazz: ) pozdrawiam Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 W ubiegłym roku testowałem GSR i u mnie nie wystąpił efekt łapania shimmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 W ubiegłym roku testowałem GSR i u mnie nie wystąpił efekt łapania shimmy...Shimmy jak shimmy..ale wg mnie w testowanym egzlempl. GSR'a było baaardzo miękkie przednie zawieszenie i jakoś tak dziwnie się on zachowywał (co już pisałem wcześniej)pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek BANDIT Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ja też teraz będę śmigał na karawanie - tylko swojej ;) Mam już na stanie nowiutkiego B12 !! Dziś śpię w garażu z bananem twarzy :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 no to gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ja też teraz będę śmigał na karawanie - tylko swojej ;) Mam już na stanie nowiutkiego B12 !! Dziś śpię w garażu z bananem twarzy :flesje:Gratulacje !!! ;) Ojj coś się chyba znowu szykuje wycieczka krajobrazopoznawcza w okolice CT... Pozdr. i życzę wygodnego spania koło nowego nabytku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek BANDIT Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Trochę rypie mnie w plerach, ale dam radę :buttrock: Zapraszam jutro na oblukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Trochę rypie mnie w plerach, ale dam radę :D Zapraszam jutro na oblukanie. gratulacje :D ale wsumie niewiem czego......- pali ok 10- nieprzyspiesza- niechamuje-pi*dzi jak w kieleckiem(pow 47km/h), dlatego jak Ci sie znudzi B12 to możesz do mojego garażu przyprowadzić w zmian za.....hmmmmm...... 1,5 kg czereśni +0,5 kg czerownej porzeczki śrdniej :D a tak w ogóle to B12 do Tenery to sie nieumywa....... :icon_rolleyes: :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Byłem widziałem podziwiałem :-).Dobrze że ma ABS to mi Maro w dupe nie wjedzie :icon_eek: Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi