Mateusz i vn 800 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja mam Caberga jet slight i jest ok :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 nikt nie lata w klasycznym (chociaż po mieście) , zawadiackim "Wermahcie" ??? Bardzo mi sie podobają te repliki , jedyny kolor jaki uważam to czarny mat , planuje kiedyś takowy zakupić , jak bedzie jakaś wolna stówa :) pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Etita ,napisz cos wiecej o tym kasku :buttrock: Pare złotych kosztuje ,a ja sie wlasnie na niego czaje.Tylko nie wiem czy warto wydac tyle kasy.Z gory dziekuje. mysle ze warto, szczegolowy esej wyslalam ci na PW :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 mysle ze warto, szczegolowy esej wyslalam ci na PW :)Dawaj tutaj te eseje, wszyscy jesteśmy ciekawi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 co to za jakies robienie tajemnicy ? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Caberg Justissimo (szczekowiec), kolor czarny mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Dawaj tutaj te eseje, wszyscy jesteśmy ciekawi! no skoro tak... nie chcialam was zanudzac, bo temat brzmi co macie na glowach a nie za co kochacie swoj kask :icon_razz: ale skoro tak, prosze bardzo, naruszajac tajemnice korespondencji wklejam kopie wiadomosci do markoma13 witajkupilam go niedawno wiec na 100% nie przetestowalam w ciezkich warunkach ale pare spostrzezen juz mam. Na pewno cichy, dobrze dopasowany, dosc klaustrofobicznie sie go zaklada i zdejmuje bo scisle przylega szczegolnie w okolicach szczeki (dlatego nie zdecydowalabym sie na zakup tradycyjnego integrala, no nie wiem klaustrofobii w nich dostaje) ale to dla bezpieczenstwa i kiedy juz go zalozysz nie odczuwasz zeby byl ciasny czy uwieral. Najwygodniej sie zdejmuje i zaklada przy otwartej szczece. Producent dolaczyl takie gadzety na dluzsze trasy nie wiem jak to sie fachowo nazywa, jest taki kolniez wokol kasku z tylu glowy ktory dobrze wycisza. I cos analogicznego co sie montuje pod broda. Wypina sie czesc wysciolki z wewnatrz i mozna ja w razie potrzeby wyprac (dla mnie to tez duzy plus). Szyba z antyfogiem faktycznie nie paruje (nawet w styczniu na mrozie). Wczesniej jezdzilam w M (ale innej firmy), teraz kupilam S wiec nie kupuj bez mierzenia. Jest mozliwosc regulacji wentylacji, mozna sobie zarowno minimalnie szybke wysunac (choc takie zabiegi potrafia sie skonczyc zapaleniem zatok), jak i ustawic takie otwory wentylacyjne w skorupie kasku. Cena jest spora, ja znalazlam ten kask za 379 Euro w Stadlerze w Berlinie, to 20 Euro mniej niz w Louisie. W komplecie dodali praktyczny pokrowiec-woreczek ktory mozna zarzucic na ramie jak gdzies podjezdzasz na herbate i nie chcesz kasku zostawiac na moto, jest druga szybka przyciemnienia, dodatkowy antyfog. Kask zapina sie w charakterystyczny dla wszystkich kaskow Shoeia sposob, nie ma zatrzasku tylko jest taki system sprzaczek i 2 tasiemki - nauczysz sie w 2 minuty. Takie zapiecie zapewnia wieksza stabilnosc podczas wypadku, sprzaczki potrafia sie odpiac lub zaciac.Ja jestem zadowolona, troche bolalo przy kasie ale mysle ze 2 glowy nie kupie (podobno ten kask ma zapobiegac wstrzasom mozgu lub w skrajnych wypadkach je minimalizowac).Jest wygodny, praktyczny, po prostu strasznie go lubie icon_biggrin.gif Edytowane 2 Lutego 2007 przez etita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA REK Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Airoh Jet. Szybka poniżej ust, więc much nie łykam. Ale dorzuciłem do niego patent w postaci daszka p/słonecznego. W słoneczne (szczególnie wrześniowe i październikowe) dni, każdy docenia zalety daszka. Każdy pełny kask to dobry i bezpieczny wybór, a najciekawsza wydaje mi się szczęka. Przy kaskach typu Jet będziesz mieć szersze pole widzenia , ale za to poczujesz więcej wiatru szczególnie powyżej 120 km.Nallepiej mieć dwa rodzaje na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Krótko miałem Nolana N41, a teraz jest Airoh SE500 (model wcześniejszy od SV55) :icon_razz: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 a ja mam na cieple dni caberga jet insider'a (..)Tez takiego posiadam :icon_razz: :DWlasnie sie zastanawiam nad drugim kaskiem, jakis szczekowiec to zapewne bedzie.. a na co dzien na lepetynie nosze cos takiego :buttrock: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Tez takiego posiadam :icon_twisted: :buttrock:Wlasnie sie zastanawiam nad drugim kaskiem, jakis szczekowiec to zapewne bedzie.. a na co dzien na lepetynie nosze cos takiego :wink:Siwo, Siwo, Siwo - ale i tak lepiej niż łyso :icon_mrgreen: przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.A tak całkiem poza tematem... Jarku jak tam twój Intruder, nic nie piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 A ja po długich przemyśleniach fundnąłem dziś sobie NOLANA N41 Classic Plus z allegro za 560pln(myślę,że dobra cena ,szukałem w necie i to było najtaniejza nówkę)czekam na przesyłkę. Mam nadzieję że będę zadowolony i nie będzie mie napierdzielał kark jak po innych tanich kaskach. Myslałem o Arioh-u ale jak go zobaczyłem na żywo to się bardzo rozczarowałem! Nie tego się spodziewałem za te pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Siwo, Siwo, Siwo - ale i tak lepiej niż łyso :notworthy: przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.Siwizna jest genetyczna, zaczelo sie juz w podstawowce :icon_razz: A tak całkiem poza tematem... Jarku jak tam twój Intruder, nic nie piszesz ?Nie moge zdobyc lozysk do wahacza :crossy:, i musze zobaczyc czy lakiernik zyje - dobralem farbe i mial skubaniec zrobic probe z kolorem.. mam sporo innych zajec wiec nie popedzalem, a i zima sie pojawila (czyli szanse na pojezdzenie znacznie zmalaly) to i cisnienia nie odczuwam :lalag: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eksces Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 ja mam srebrnego airoha SV55i grafit metallic HJC AC-11 Yikes -> http://www.mcleodaccessories.com.au/produc...ac11_yikes.htmlpolecam oba chociaż drugi duzo bardziej komfortowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Siwizna jest genetyczna, zaczelo sie juz w podstawowce ;)Ja mam takie na głowie czarny mat :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi