NaczelnyFilozof Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Po kilku dniach walk położono akryl półmat (zieleń Forda Carton). Ot tak mniej więcej Klik tu . I moje proste pytanie jeszcze coś robić? :roll: Jakieś polerki? Jakimiś pastami? :roll: Czy składać do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 No dobrze by byo jeszcze zapolerować...najtansza pasta Automax, lepsza (sporo droższa)Autosil,G3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 ale półmat Ci wyszedł.ja już bym tego nie polerował - nie wyciągniesz połysku po całości tym bardziej że nie wiesz jak to się robi.to się nadaje do ponownego pomalowania - walnij klarem jeszcze raz- znaczy się nie jedno przejście tylko jeszcze raz malować - żebyś mi jednej warstwy nie położył - bo zawsze wyjdzie matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 ale półmat Ci wyszedł.ja już bym tego nie polerował - nie wyciągniesz połysku po całości tym bardziej że nie wiesz jak to się robi.to się nadaje do ponownego pomalowania - walnij klarem jeszcze raz- znaczy się nie jedno przejście tylko jeszcze raz malować - żebyś mi jednej warstwy nie położył - bo zawsze wyjdzie matowe. Fotka jest z poierwszego malowania.Druga lżejsza warstwa poszła na to, ale wygląda podobnie. Na baku zrobiłem zacieki, bo grawitacja zadziałała... Ale wyschnięte papier 320 i 800 ztarłem... I jeszcze raz zalakierowałem. Czyli na tego półmata położyć klar taki co sie np na metaliki kładzie? :roll: Najchętniej już bym nic z tym nie robił :roll: Bo kolor sie mi podoba. Klar zwiększy trwałośc? Tak? Do Szanownych Moderatorów.Widze że temat zgłoszony...Pewnie temu że klika wątków niżej założyłem temat o lakierowaniu...Tyle że wątek tamten zakończony jest moimpostem... Edytując tamtą wiadomość nie sprawiłbym że była by ona widoczna jako Nowa...Prosze o przebaczenie.Obiecuje że bede Cezete szanować. Nie będę powyżej 35oo obr/min kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 zrób jak uważasz - klar jest po prostu lepszy. a ten półmat - jezeli kładłeś dwie warstwy ,może być winikiem albo za grubo położoej któtejś warstwy i nie odparowanej - przy bardzo dużym zliżeniu widoczne pęcherzyki lub małe grudki- bardzo małe.albo jest to wina odkurzu , który osiadł na polakierowany element, zmuli on warstwe wierzchnią . moze tez byc za dużo rozpuszczalnika w lakierze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 zrób jak uważasz - klar jest po prostu lepszy. . Klar' date=' jako bezbarwny, kładzie się podobnie jak lakier? Jedna? Dwie warstwy? Myślałem że na lakier półmat już się nic nie daje, ale widać się myliłem. a ten półmat - jezeli kładłeś dwie warstwy ,może być winikiem albo za grubo położoej któtejś warstwy i nie odparowanej - przy bardzo dużym zliżeniu widoczne pęcherzyki lub małe grudki- bardzo małe. . Pierwsza moja tak poważna zabawa w lakierowanie. Pierwsza warstwa miejscami wyszła grubo. Aż się zlewała (inny testowy stary błotnik). Lepiej mi się kładło z dalsza lakier na mniejszej ilości poboru farby. Tak powstały te małe grudki. I swoją drogą podoba mi się ten mikro grudkowy efekt :lapagora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Klar -> to lakier klarowny(bezbarwny) więc kładziemy podobnie.Co najmniej dwie warstwy :!: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 25 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Klar -> to lakier klarowny(bezbarwny) więc kładziemy podobnie.Co najmniej dwie warstwy :!: . Udało się :mrgreen: Koniec. Nareszcie. Bo myślałem że zajmie to kilka dni a prawie miesiąc dłubania się zrobił...Nerwicy się można nabawić. Nie jest to zrobione "pierwsza klasa" ale jak na pierwsze zabawy z malowaniem to nawet to wygląda.Oczywiście na koniec przenosząc bak zachaczyłem o papier i zsyfiło troszeczkę :P Dziękuję wszytskim za rady. :lapagora: Mam nadzieje że na klar już nic nie musze nakładać / dłubać? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi