mariuszyzfr1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Siema! W mojej RSce ostatnio siadł akumulator ... Odpaliłem ja na pycha i jeździłem dobre 30 minut (po takim wielkim garażu hehe) wyłączyłem, sprówboałem ją odpalić i nic ... Nie wiecie co się mogło stać? Przecież akumulator podczas jazdy powinien się ładować. Kolega mi powiedział, że akumulator się całkowicie rozładował i nawet jak go naładuje to pochozi 2-3 dni i koniec ;) Powiedzcie co Waszym zdaniem powinienem zrobić :buttrock: Z góry dzięki za posty :banghead: POZDRO :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 czeeee W mojej RSce ostatnio siadł akumulator Napisz cos blizej .. siadl tak nagle czy poprostu juz byl wczesniej slaby ? Nie wiecie co się mogło stać? Przecież akumulator podczas jazdy powinien się ładować. No niby tak .. ale 30 min zeby naladowac calkowicie zarżniety aku to troche za malo .Kolega mi powiedział, że akumulator się całkowicie rozładował i nawet jak go naładuje to pochozi 2-3 dni i koniec Jezeli go naladujesz nie nie bedzie trzymal napiecia to nadaje sie na zlom i to nie z powodu ze raz go doszczetnie rozladowales tylko poprostu zuzyl sie . Powiedzcie co Waszym zdaniem powinienem zrobićj.w. tzn naladowac go prostownikiem przez kilka godzin i zobaczyc po powiedzmy 2 dniach czy trzyma parametry jak nie to na zlom go i po nowy do sklepu :buttrock: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Pewnie jest juz stary i tak jak kolega mowi nie trzyma juz napiecia, wiec pewnie czeka cie kupno nowego. Sprawdz tez czy czasem nie masz przepalonego bezpiecznika od ładowania, a jesli nie masz bezpiecznika mozliwe tez ze to przez wadliwy regulator napiecia nie laduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 A jakie musi być natężenie prądu? Słyszałem, że od 0,5 do 1 A. To prawda czy można naładować mocniejszym prostownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Prąd ładowania powinien być 10 krotnie mniejszy od pojemności aku. Np: aku ma 10Ah, to ładujemy go prądem 1A. Aku mozna naładować większym prądem ale na dłuższą metę jest to dla niego szkodliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Oki rozumiem dziękuje za posty ale chyba jednak kupię nowy akumulator :buttrock: Pozdrawiam ... Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi