lechu Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Prawda jest taka ze jesli bedziesz dobrze docieral to tlok starczy Ci na wiele wiele dluzej. Wiadomo ze niektorzy sadza ze nicasilu sie wcale nie dociera i pozniej co kilkanascie motogodzin wymieniaja tlok. Prawda jest taka ze nawet full cross jak go dobrze dotrzesz to tlok moze wytrzymac nawet kilkadziesiat motogodzin. Jesli ktos nie chce niech nie dociera, ale przez pierwsze pareset km radze jezdzic po prostu spokojnie, a napewno wydluzy to zywotnosc tloka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Heh...Na nicasilu są selekcje A,B,C,Dzdejmiesz głowice i masz napisane na górze tłoka jaka to selekcja. Najlepiej weź następną choć możliwe że i na tej samej da sie jeździć. Ja jednak nie ryzykowałbym i wsadził następny wymiar!Pozdrawiam!Ps. Który rocznik KMX'a bo podobną starsze mają jeszcze tuleje a po 89/90 nicasil...ale nie dam głowy czy to prawda! Edytowane 9 Lipca 2006 przez EnduroMax Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Selekcje A,B,C to mają nawet tloki do simsona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 To Chyba magiczne tłoki w Twojej wyobraźni.. A już sie dowiedziałem. Ale prosze sie nie słuchać to nie jest powszechne zjawisko! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Heh...Na nicasilu są selekcje A,B,C,Dzdejmiesz głowice i masz napisane na górze tłoka jaka to selekcja. Najlepiej weź następną choć możliwe że i na tej samej da sie jeździć. Ja jednak nie ryzykowałbym i wsadził następny wymiar!Pozdrawiam!Ps. Który rocznik KMX'a bo podobną starsze mają jeszcze tuleje a po 89/90 nicasil...ale nie dam głowy czy to prawda!no nie mozna wsadzic tak sobie poprostu tłoka z nastepnej selekcji :banghead: trzeba zrobic pomiary i dopiero. Ja np. w poprzednim moto przez 3 tłoki nie widziałem potrzeby zmiany ich rozmiaru ;) poprostu tloki sie zuzywały a nicasil nie dopiero 4 tłok musiałem kupic juz nastepnej selekcji. Różnca pomiedzy wymiarem cylindra a tłoka powinna byc kolo 0.05mm czyli popularnie pięć setek :) a krytyczny luz pomiedzy tłokiem a cylindrem to dziesiec setek czyli 0,1mm i wtedy trzeba by juz dobracnastepna albo i jeszcze nastepna selekcje. To co napisałem tyczy sie mojego motocykla cross ale mysle ze co do wymiarów tłok-cylinder wszystko jest tak sao przy nicasilu Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi