dwusuwowy drifter Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 tak silniki te same , co do części to prawdopodobnie lepszych nie dostaniesz niż te...po co się męczyć, doquadać jakieś cuda, jak mój tato kiedyś jeżdził na ropie z ciągnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no ale ropa tylko go zamuli, co to ma do "tuningu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camillionml Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Sam Posiadam motorynke z silnikiem 3 biegowym, róznice jakie są miedzy 2 a 3 biegowym to Kartery, skrzynia, automat, wał (bardziej wysunięty w strone koła zamochowego) Cylinder ma większe kanały wydechu i ten od strony gażnika, jest także inna zębatka zdawcza ( tak jak w WSK tylko na 8 klinów a nie na 6), i to chyba wszystkie różńice jakie zaobserwowałem. Bardzo Polecam silnik 3 biegowy, duża różńica w porównaniu z 2 biegowym przedewszystkim płynna jazda, nie ma górki żeby nie podjęchać, no i oczywiście o 0,7 km więcej. Pozdrawiam A co do powyższego posta to ropa nie muli silnika, są tylko 2 wady takiej imprezy, Strasznie kopci na niebieski i jest okropny smród. Jest jeszcze jedna wada, jeżdziłem kiedys na opałówce i są problemy z odpaleniem nie zawsze chodzi na kopa, ale w przypadku zwykłej ON jest dobrze. jeżeli naprawde chcecie narobić zadymy ladze wlać bezpośrednio do cylindra olej roślinny taki kuchenny, gwarantuje ze zaden kierowca za wami nie ujedzie. pozdro Edytowane 8 Stycznia 2009 przez camillionml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 a mój wujas nasikał do baku i szła jak dzika na 8 biegu 2 prędkości świetlne jeno sie wałek rozrządu w dwusuwie przestawił :icon_mrgreen: ale oprócz bezsensownych przechwałek i dywagacji na temat pojedzie czy nie pojedzie (po co sie męczyć z ropą nie lepiej popchnąc z górki ?? wtedy bez paliwa i na luzie jedzie :D ) sory bo wypisujecie takie bzdury i bezsensu(coniektórzy) ogarnijcie troche.........nie jest ważne czy pojedzie czy nie pojedzie ważne jest ile......silnik takiej motoryny ma pewno żywotnośc z 12 tys jak wlejesz mu ropy to ile pojeżdzi ? 200km ??do ferrari też można wlać samego mixolu i też pojedzie tylko ile ?? 5km ?? 10 km ?? Miał ktoś styczność z częściami takimi jak cylek 60ccm i wał korbowy ogólnie dostępny na Allegro za magiczne 79zł. cylindry podobno mają maskrycznie szitową gładź bo po roku jazdy czyli powiedzmy średnio 5 tys km tłok zaczyna latać w cylindrze :D tak strasznie wycierają sie pierścienie i gładź.........najlepiej zrób szlif i tyle.....ja też do ogara miałem kupić 60 ale mówie nieee szkoda kasy jak po roku znowu będe remont robił ?? a do tych 60 nie ma nadwymiarowych tłoków nie zrobisz więc szlifu :rolleyes: nie próbuj cylindra 60 do fabrycznego wału z reguły kończy sie to tragicznie :D jak już to wzmocniony wał ... JEZU DATA..........sorki można do kosza........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Witam ;) Sorki,że tak odkopuje stare tematy ,ale po co zakładać nowy ;) Potrzebuje kupić taki właśnie silnik (dezamet 019) .Jeśli ktoś ma taki na zbyciu to prosze o kontakt na PW :) Pozdrawiam ;D Edytowane 11 Września 2009 przez Michałek1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoryniarz Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 romet robil motorynki z silnikami 2 i 3 biegowymi, wie ktos moze czym rozni sie 3-biegowa od 2 ?? tylko skrzynia biegow??(i chyba kartery) Rużniły się siłą rometu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi