Skocz do zawartości

Pomocy!!! - czyli polskie prawo

asdx21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z tego faktu że jestem "cienki bolek" w zakresie przepisów , więc kieruje szczegółne pytanie do osób które choziaż "coś" wiedzą w tym temacie. A więc : mam jawe 350 cz , bez papierów , w dość dobrym stanie i nie wiem na 100% czy jest zarejstrowana/wyresjtrowana , ale wg. mnie jeszcze jej nikt nie wyrejestrował. I w tym przypadku chciałbym ją zarejstrować - jak i co mam zrobić? Gdzie podejść , zapytać dokładnie o nią itp.? Od czego zacząć , bo chciałbym się ją cieszyć w 100%. Proszę bardzo o pomoc.

Sprawa jest do załatwienia i to w pełni legalnie.Wystarczy poprzez Policję mieć potwierdzenie , ze pojazd nie figuruje w rejestrze jako utracony.

Koszt ok 30 zeta. Robiłem tak 2 razy i bez zadnych trudnosci zarejestrowałem moto.Przydatne jest to zwłaszcza w przypadku rejestracji weteranów.

jeśli tak , to dobrze. a więc gdzie mam pójść , tak żeby mnie nie wywalili na zbity pysk??? nie chce sie nikomu narzucać z tą sprawą więc w miarę możliowści będę się starał sam to załatwić. chyba że będzie mi badzo potrzeba czyjaś pomoc.

Sprawa jest do załatwienia i to w pełni legalnie.Wystarczy poprzez Policję mieć potwierdzenie , ze pojazd nie figuruje w rejestrze jako utracony.

Koszt ok 30 zeta. Robiłem tak 2 razy i bez zadnych trudnosci zarejestrowałem moto.Przydatne jest to zwłaszcza w przypadku rejestracji weteranów.

muszę to zapamiętać, przyda się na przyszłość, a jeśli kupię używane moto bez papierów ale nie kradzione to tak samo to działa czy tylko na weterańce i stare zupska ?