asdx21 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam Z tego faktu że jestem "cienki bolek" w zakresie przepisów , więc kieruje szczegółne pytanie do osób które choziaż "coś" wiedzą w tym temacie. A więc : mam jawe 350 cz , bez papierów , w dość dobrym stanie i nie wiem na 100% czy jest zarejstrowana/wyresjtrowana , ale wg. mnie jeszcze jej nikt nie wyrejestrował. I w tym przypadku chciałbym ją zarejstrować - jak i co mam zrobić? Gdzie podejść , zapytać dokładnie o nią itp.? Od czego zacząć , bo chciałbym się ją cieszyć w 100%. Proszę bardzo o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonny Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Poprzedni właściciel powinien chyba miec takie informacje. Zaglądnij tez do wydziału komunikacji i może tam dopytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 na podstawie numeru rejestracyjnego odnajdz wlasciciela, jesli ma dowod rejestracyjny to tylko spisujesz umowe, jesli go nie ma to chyba nalezy zlozyc wniosek o zgubieniu DR (tylko nie wiem gdzie), potem ubezpieczyc i zarejestrowac. pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Gdzie podejść , zapytać dokładnie Chłopie !!!! Masz mnie pod nosem i kombinujesz jak koń pod górkę !!!!Weż te kwity i podjedż do mnie . Załatwimy wszystko na cacy.Pozdro. :) :( :( :( :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdx21 Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 ja żadnych papierów do tej jawy nie mam, jak i również namiarów na byłego właściela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 ja żadnych papierów do tej jawy nie mam, jak i również namiarów na byłego właściela to chyba juz temat możemy zakończyć... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Sprawa jest do załatwienia i to w pełni legalnie.Wystarczy poprzez Policję mieć potwierdzenie , ze pojazd nie figuruje w rejestrze jako utracony.Koszt ok 30 zeta. Robiłem tak 2 razy i bez zadnych trudnosci zarejestrowałem moto.Przydatne jest to zwłaszcza w przypadku rejestracji weteranów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdx21 Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 jeśli tak , to dobrze. a więc gdzie mam pójść , tak żeby mnie nie wywalili na zbity pysk??? nie chce sie nikomu narzucać z tą sprawą więc w miarę możliowści będę się starał sam to załatwić. chyba że będzie mi badzo potrzeba czyjaś pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Sprawa jest do załatwienia i to w pełni legalnie.Wystarczy poprzez Policję mieć potwierdzenie , ze pojazd nie figuruje w rejestrze jako utracony.Koszt ok 30 zeta. Robiłem tak 2 razy i bez zadnych trudnosci zarejestrowałem moto.Przydatne jest to zwłaszcza w przypadku rejestracji weteranów. muszę to zapamiętać, przyda się na przyszłość, a jeśli kupię używane moto bez papierów ale nie kradzione to tak samo to działa czy tylko na weterańce i stare zupska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi