Gość andrzej Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2002 W przyszłym tygodniu kupuję Hondę Hornet 600 z 1998 roku. Bardzo proszę o wszelkie oceny i uwagi dotyczące tego motocyklu. Nie jestem doświadczonym motocyklistą i zależy mi bardzo na opiniach dotyczących prowadzenia tego pojazdu, bezpieczeństwa za zakrętach itp. Słyszałem o jakimś błędzie konstrukcyjnym związanym z przednią osią (może felgą i oponą), która jest podobno przyczyną wywrotek na zakrętach. Czy to prawda? Prosze o Wasze opinie. Z góry dzięki. andrzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2002 Nic nie słyszałem o błędach konstrukcyjnych, jeżdżę hornetem i jakoś nie odczuwam dyskomfortu na zakrętach. Prowadzi się praktycznie tak samo jak CBR i nie widzę powodu do narzekań. Lubi co prawda zadzierać dziób do góry przy mocniejszym odkręceniu gazu na jedynce, ale chyba o to chodzi w jeździe golasem.Pozdro Mundek :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2002 Tylko pytam.A czy koło przednie mniejsze o numer, niż w CBR nie wpływa niekorzystnie na zachowanie moto? O ile wiem, Hornet ma najbardziej "pozerską" przednią gumę (w pierwszych modelach) r16*130. Nie ma to znaczenia dla poręczności???Może Ty masz już Szerszenia z 17calowym przednim kołem?Nie jeździłem, więc się nie mądrzę, ale po prostu chciałbym się przekonać, co myśli użytkownik.Pozdro. Też mi się Hornet podoba. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 27 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2002 witam! mógłbyć napisać gdzie masz zamiar kupić tego horneta no i oczywiście za ile? nie martw się nie mam zamiaru sprzątnąć Ci go... :D ,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2002 Rok '99 jeszcze na szesnastce z przodu i mimo że opony są nadwymiar szerokie to w koleinach sprawują się elegancko. zresztą w którymś katalogu Motocklowym są opinie na ten temat.Poza tym w archiwaliach bodajże 8 nr z 98 roku ŚM jest test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 28 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2002 Jako miłośnik nakedów, zwłaszcza muskularnych i ładnych, jak Hornet, przeczytałem wszystkie jego testy, jakie wpadły mi w ręce (wszystkie katalogi po polsku, jakie się ukazały od 90 r, wszystkie Śm, wszystkie Motocykle, trochę po niemiecku ...). Chodziło mi bardziej o bezpośrednią opinię użytkownika, a nie jakieś artykuły, które zawsze muszą zachować poprawność polityczną. Jeżeli piszesz, że nie ma problemów z wymiarem przedniego laczka, to wierzę. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) Panowie mam pytanie. Czy te jelito grube ;) wiszace pod silnikiem tzn puszka wydechu jest do zlikwidowania, zmniejszenia.Czy firmy niezależne-tuningowe robią jakieś wydechy do Horneta z mniejszą tą puszką, mniej w oczy sie rzucajacą ?Bo taki piękny motor by był bez tego przerośniętego organu ;) Edytowane 19 Maja 2012 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Miałes na myśli taką? http://zapodaj.net/5241a55709e08.jpg.html Edytowane 20 Maja 2012 przez Tamka Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Jakiś wydech akcesoryjny do modelu 2011 aby zastąpil ten oryginalny i aby był bez tej wielkiej puszki pod silnikiem. Coś jak na Twoim zdjęciu z poprzedniego modelu. ps.Nie wydaje się Wam te moje foto z żółtą Hornetką jakieś dziwne ? Motor trochę inny niż znane fabryczne. Chyba na rynki o ruchu lewostronnym robiony ;)Piękny sprzet taki żółty Sszerszeń. Jeszcze do tego do kompletu dwa żółte kaskiechhhhh ...... Edytowane 20 Maja 2012 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi