marcel119 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Tak sobie śledzę postępowania off road-owców i zauważyłem jedną ciekawą rzecz.A mianowicie mają od zaje**nia imprez terenowych i w większości z nichTo imprezy dla ludzi „amatorów” bym rzekł. Podam parę tytułów iprezek: Nieprzetarty Szlak 2Zlot Zimowy w Górach ŚwiętokrzyskichZimowa jazda z Klubem ŁośVIII Ogólnopolski Zlot samochodów terenowych Kaszuby NocaXV Expedycja Kaszubia / KociewieIII Jurajski Rajd Terenowy - Zima 06II ZMOTA ChallengeZlot "Przedwiośnie na Ponidziu"Outback Wertep ExpeditionWielkanoc off-roadOutback Wertep Expedition - runda IIPustynny ŻubrPierwszy po BuguIV Eldorado Team ChallengeRykowisko 2006MUTT 2006Zlot "Wielka Majówka"IV Wałeckie Błota i BezdrożaOperacja Orzysz - Dzień ZwycięstwaVII Rajd Gór SowichIII Terenowe Spotkanie JastrowieŁadoga Trophy 2006Pabradas '06 - LitwaBośnia 2006 I wiele wiele innych zabaw!!!!! Nie wiem, może jestem młody w te klocki, bo dopiero zaczynamAle dostrzegłem że imprez na moto jest jak na lekarstwo.Jedyne co dostrzegłem, to rajd MAMRY CHELENGE który właśnie zaczął się rozwijać.Bo chętnych nie brakuje.Nie wiem no kurna... zacznijmy coś robić w tym kierunku bo off road-erzy nas wyprzedzają o jedną epokę i doskonale się przy tym bawią.A morze w desperacji byśmy zaczęli się wkręcać na ich imprezy. W końcu nas łączy jedno czyli teren. Ps. fragment kalendarza na 2006 ze strony http://www.rajdy4x4.pl/terminy/ pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 z wkrecaniem to jest raczej zły pomysł un maja zupełni inne przeszkody a poza tym mysle ze by sie nawet nie zgodzilico do rajdow to rzeczywiscie jest ich u nas mało ja w tym roku pojade na mamry chellange wiesz poza tym rajd sam w sobie pochłania duzo pieniedzy i nie kazdego jest stac na to a sa (nie jestem w 100%peniem)imprezy dla amatorow organizowane prez PZM ale mozna by cos zorganizowac to jest dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Jedyne co dostrzegłem' date=' to rajd MAMRY CHELENGE który właśnie zaczął się rozwijać. [/quote'] Właśnie jestem bardzo Ciekaw tego rajdu, odrazu nasuwa mi się pytanie czy jest to rajd dla amatorów czy dla kierowców z licencją :?: Czy jest potrzebne jakieś większe wyposarzenie jak roadbooki, gpsy itp. Jaki jest poziom tródności tego rajdu no i jakie są koszta. Chciał bym się wybrać na taki rajd ale nie wiem czy nie porywam się z motyką na księżyc :banghead: Jakie jeszcze znacie rajdy dla amatorów :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel119 Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 rajd mamry chelenge jest rajdem amatorskim. nie trzeba posiadać licencji.trzeba mieć sprawne moto dopuszczone do ruchu .na rajdzie zaliczamy pieczątki, przerysowujemy znaki itp.zaliczamy etap nocny.to tak w za**bistym skrócie reszty dowiesz się na http://www.challenge.net.pl/index.php poczytaj sobie regulamin tam wszystkiego się dowieszpozdo ps.w świat motocykli ze stycznia tego roku była relacja z tego rajdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 A Pogoń za Lisem?Może to nie do końca rajd ... ale w sumie fajny spęd różnego rodzaju sprzętów. Nie ma żadnych podziałów ze względu na wiek jeźdźca czy pojemność skokową i przeznaczenie motocykla. W zeszłym roku byłem tam pierwszy raz i na pewno nie będzie to raz ostatni :lol: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel119 Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 pogoń za lisem...zapomniałem dodać :) to mamy dwie fajne imprezy...a gdzie reszta? czy naprawdę trzeba wyjeżdżać z kraju żeby się zabawić? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Wlasnie tydzien temu bylem w kielcach w sklepie Moto Gigant i poruszylem tam z chlopakami temat takiej imprezy - odpowiedz byla zaskakujaco pozytywna - wlasciciel mi powiedzial ze ma zamiar organizowac takie imprezy na terenia gor swietokrzyskich i czeka na zgloszenia . Z tego co mowil to wpisowe ma byc 250zl - dostajesz GPS mocowany na kierownice i trzba bedzie jechac po check point'ach - bedzie tez proba MX - nagrody itp. kontaktujcie sie z nimi http://www.motogigant.pl/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemniak Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Czy ktos mo morze pojencie o zawodach dla amatorów w donym śląsku chodzi oczywiscie o rajdy enduro bo na motocross unas niema sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ja chciałem dodac ze mamry challenge pomimo ze jest to rajd dal amatorow to jest dosc trudnym i wymagajacym ale chyba warto sprobowaca jak dobrze pamoetam to koszt jest tosc wysoki bo ok 200zł za samo uczestnictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ja chciałem dodac ze mamry challenge pomimo ze jest to rajd dal amatorow to jest dosc trudnym i wymagajacym ale chyba warto sprobowaca jak dobrze pamoetam to koszt jest tosc wysoki bo ok 200zł za samo uczestnictwo Trudny? 8) Dobre dobre :lol: :lol: A uczestniczyłes może w nim, że tak doskonale wiesz :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 znajomi uczestniczyli powiedzieli ze trasa jest wymagajaca duzo błota i kopania sie w nim ale wszystko do przejechaniaa poza tym jakbys sobie przeczytał uwaznie relacje tego rajdu to bys wiedziałale podejrzewam ze ty jestes za dobry na taki rajd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Trudny? CoolDobre dobre Laughing LaughingA uczestniczyłes może w nim' date=' że tak doskonale wiesz Question[/quote'] Filu nie kozakuj :banghead: ty brałeś udział w rajdach enduro i dla Ciebie może takie Mamry Challange to nic wielkiego. Ale dla osób które największą przeprawe robiły przez niewielkie rzeczki, rowy i bagna to spore wyzwanie. Mi za pierwszym razem było by Ciężko i wydaje mi się że wszystkim nowicjuszom w tego typu imprezach nie było by jakoś nadzwyczajnie prosto i mogły by uznać ten rajd za tródny :!: A może ktoś brał udział albo chociaż miał okazje pooglądać zmagania, jeżeli tak to niech nam zda relacje :!: Pozdraviam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersheep Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ale amatorskich imprez jest dosyc sporo, np. roznego rodzaju country crossy, KM Cross Lublin juz od 2 lata organizowal amatorskie zawody motocrossowe, w tym roku byly 3 czesci, 2 motocrossy i country cross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 znajomi uczestniczyli powiedzieli ze trasa jest wymagajaca duzo błota i kopania sie w nim ale wszystko do przejechaniaa poza tym jakbys sobie przeczytał uwaznie relacje tego rajdu to bys wiedziałale podejrzewam ze ty jestes za dobry na taki rajd Po co mam czytac relacje z tego rajdu skoro sam w nim uczestniczyłem i jest to MOJA własna opinia. NIe wiem o co wam chodzi. Dla mnie to suche fakty. Naprawde impreza dużo łatwiejsza nawet od imprez typu cross country. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 no to super 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi