DjBaldy Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Panowie sprawa bardzo wazna dla mnie:( szukam juz dlugo i znalesc nie moge :DMam Suzuki GSXR 1000 K2 i na koniec sezonu nie udana guma skonczyla sie szlifem, (na szczescie nic wielkiego sie z moto nie stalo, ale ja przejechalem ponad 1km na gumie :D)) ) teraz sezon juz za chwile, i trezba pomalowac motor, zmienila barwy z szaro czarnej na typowe Suzuki bialo niebieska, z tym ze teraz potrzebuje kodow najbardziej zblizonych do oryginalow POMOCYYYYYY SPRAWA NAPRAWDE WAZNA Jezeli ktos z Was moze pomoc w jakim kolwiek stopniu bede bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieju. lubin Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Hej .ja mam niebieskie ordzi GSX F ale niewiem czy to samo ? jesli tak gdzie mam szukac kodu? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo gary Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Znajdź kawałek czegoś pomalowanego takim kolorem i w mieszalni ci dorobią bez problemu, pamiętając że lakier inaczej wygląda na tworzywie i na metalu.Jak nie dasz rady to trzeba na bezczela zapytać w serwisie suzuki o kod lakieru (ciekawe czy w mieszalni będą mogli z niego skorzystać - szczerze wątpię - bo mieszają głównie samochodowe a i tak nie zawsze im wychodzi).Jak masz cały motocykl do pomalowania to nie problem jak odcień będzie się różnił DELIKATNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjBaldy Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Panowie, a wiec tak:Honda ma kody lakieru Yamaha ma kody lakieru, a w przypadku Suzuki.... takie po prostu nie wystepuja :banghead: Suzuki sprzedaje nowe polakierowane owiewki :) gdybym wiedzial kto ma gsx-r w malowaniu tym najbardziej popularnym czyli niebieski pojechal bym z nim do lakierni pokazal jakie chce kolory i by mi dorobili, ale pojecia nie mam skad wziac kogos takiego :-) ....... czas ucieka SEZON tuz tuz a moto stoi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Jak nie ma , jak ma kody.Zobacz tutaj, wprawdzie strona po niemiecku, ale...........Ta firma rozprowadza prawie wszystkie lakiery do motocykli w Niemczech. http://www.motorradlack.de/ SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjBaldy Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 no ja to juz glupi jestem :banghead: Dzwonilem do Suzuki polska do paru salonow, do mechanikow i kazdy zawsze uslyszalem - odcien do Suzuki? Odwieczny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Nie jestem taki :) Zrobilem sobie troche roboty i extra dla Ciebie poszukalem http://www.eddywagner.de/pdf/Suzuki-Farbcode.pdf W tej tabeli wyszukaj sobie kolor i obok stoi jaki to Kod ma.Mysle ze to Ci pomoze.I niech handlarze przestana pier**** ze Suzuki nie ma kodow kolorow, bo ma jak kazda inna firma. SirAdam [ Dopisane: 15-02-2006, 23:59 ]Cos jeszcze znalazlem, bo widze ze Suzuki ma wprawdzie kody, ale strasznie pogmatwany ten system jest :roll: A wiec, dla Suzi K2 jest to kod L99, a tez z kolei zawiera takie kolory;0JW= Pearl Still White1LF= Pearl Deep Blue1LE= Pearl Medium Blue Napis GSXR (YCF Luminous Orange No.3) mozna "podrobic" takim kolorem;RAL Farbe 3026 Leuchthellrot. Sorry ze czesciowo po niemiecku te nazwy sa, ale........... :banghead: Pomoze Ci to co tu nabazgralem ? SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjBaldy Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 to ja mam link ktory dostalem tu na forum wczesniej http://www.color-rite.com/ tez do kolorow, i tam sa te same kody, ale jak bylem z nimi w lakierni ASO Seata , i w dwoch takich warsztatach lakiernicych to powiedzili mi ze te kody im nic nie mowia :banghead: ale trop ten widac ze powtarza sie wiec moze trzeba isc jego sladem, szukac lakiernika ktory bedzie wiedzial co to za kod czekam dalej na Wasza pomoc i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 lakiernicych to powiedzili mi ze te kody im nic nie mowia :banghead: ale trop ten widac ze powtarza sie wiec moze trzeba isc jego sladem' date=' szukac lakiernika ktory bedzie wiedzial co to za kod czekam dalej [/quote']Szukaj mieszalni handlującej farbami firmy PPG - mają fiszki i mieszają kolory "motocyklowe" z kodów, przynajmniej w Poznaniu ( www.wibalak.pl ). Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi