Skocz do zawartości

Wyczynowe oleje ??

Rekomendowane odpowiedzi

ja jezeli bym miał polecic to tylko kastrola i tylko R2 nic wiecej full syntetyk

no chyba ze do 4T to wtedy R4 :D ale to sa oleje do nowych silnikow jak ktos lał olej gorszy to juz niemmozena syntetykow lac bo wypłucza silnik

ale to sa oleje do nowych silnikow jak ktos lał olej gorszy to juz niemmozena syntetykow lac bo wypłucza silnik

A jak było tak że ktoś lał syntetyk i zaleje półsyntetyk to nic się nie stanie :?:

Zastanawiam się nad tym Olejem: http://www.olekmotocykle.pl/index.php?site...5b6ec515365665c

Ale poprzedni właściciel mówił mi że lał syntetyk. W serwisówce jest napisane że powinien być półsyntetyk 10W40.

A co się ma stać??Nic się nie stanie!!!.Poczytajcie troche o olejach w necie...jest tego dużo :)I wątpie żeby było napisane że ma to być akurat półsyntetyk...że 10W40 to może i tak ale nie wiem czemu mieli by zastrzegać ze półsyntetyk a nie np.syntetyk.

ale nie wiem czemu mieli by zastrzegać ze półsyntetyk a nie np.syntetyk.

Pojechałem do hurtowni z olejami i koleś sprawdził w katalogu jaki olej powinno się lać do XLR250 i powiedział że powinien to być półsyntetyk, jednak każdy mi mówi że każdy syntetyk jest lepszy od półsyntetyka. A z kolei drudzy mówią że syntetyk nadaje się tylko do nowych motocykli. Ja jestem bardziej przekonany do syntetyka bo skoro poprzedni właściciel taki lał i nic się nie działo to lepiej będzie latać na syntetyku. Pozdrawiam

A z kolei drudzy mówią że syntetyk nadaje się tylko do nowych motocykli. Ja jestem bardziej przekonany do syntetyka bo skoro poprzedni właściciel taki lał i nic się nie działo to lepiej będzie latać na syntetyku. Pozdrawiam
Takich specjalistów to nie słuchaj wierzą w jakieś mity...nie znają się!!!A ty masz jak najbardziej racje-jak poprzednik lał syntetyka to ty też mozesz i to będzie lepsze wyjście-jak masz kase to lej syntetyk!Koleś pewnie spojrzał że trzeba lać 10w40 to stwierdził jak niektórzy sądzą że taka lepkośc to jest półsyntetyk a syntetyki też takie są.