Skocz do zawartości

Jaskółka - malowanie

Matizz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

własnie sie biore za malowanie swoich motorków i szukam jakis ciekawych zdjec jaskółek,

mysle nad czarny+pomarańczowe szparunki,

ale chciałbym zobaczyć najpierw jak wygłądają jaskółki w innych kolorach

z góry dzieki

pozdrawiam

Matizz

ps. zbieram zdjecia starych motocykli, byłbym wdzięczny za kolejne zdjecia do mojej kolekcji :D

http://www.tomekshl.riders.pl/html/index1.htm

zdjęcia ES stąd są nawet, jest całkiem dobrze odtworzona. Co do lakieru - oprócz czarnego to byy jescze : kremowy z czarnymi szparunkami, zielony ale nie wiem jakiego koloru były szparunki ( pewnei jescze jakieś, ale z tymi na 100 % się spotkałęm )

zielony ale nie wiem jakiego koloru były szparunki

szparunki były ciemno zielone

es250doppelp..JPG,

moze za dużo nie widać, ale zawsze coś. Na którejs z niemieckich stron spotkałem się także z czerwonym malowaniem

es250id3cols3.jpg

osobiście najbardziej podoba mi się czarne malowanie + złote szparunki

Sep0724.JPG

a jak to jest z kształtem szparunków zwłaszcza na baku, niektórzy maja na całym baku, inni tak ja na zdjeciu co dał cz cross na połowie. Która wersja szparunków opuszczała fabryke, a która jest to wymsł własciciela?

czy ta zielona jaskółka to ES300 :?:

bo ona ma 2 rury wydechowe 8O

to jest 250 tzw. zerówka, były to pierwsze modele tego motocykla produkowane w latach 56-58. Od roku 59 wytwarzany był model z 1 rurą wydechową, zmienionym przednim błotnikiem i mniejszą liczbą listew ozdobynch pod bocznymi pokrywami od regulatora i akumulatora. Prócz zmian wizualnych zmiany dotyczyły także silnika, została zwiększona moc z 12.5 KM do 14.25, zmienione sprzęgło i parę innych rzeczy. W 63 ten model został zastąpiony 250/1 którą juz wszyscy doskonale znaja.

pzdr