Artur_125 Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Witam wszystkich enduromaniaków! Jest ktoś na forum kto posiadał, posiada lub miał do czynienia z motocyklem Honda XL 185 4t?Jestem ciekaw waszej opini na temat tego motocykla, poniwearz mam na oku taki egzemplarz w atrakcyjnej cenie! Moje pytanie brzmi: Czy tem motocykl daję odpowiednią dawkę adrenaliny i satysfakcje z jazdy w terenie? Czy nie będę żałował zmiany motocykla z 125 2t, na 185 4t, biorąc pod uwagę to, że preferóję jazdę po leśnych krętych ścieżkach? Wiem, że Honda ta przyśpiesza porównywalnie do mojej DT, ale ma dużo więcej mocy! Z góry dziękuję za wasze opinie! Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Z tego co wiem xl 185 ma 16kucy, więc przesiadka z 27konnej DT (o ile jest w pełni odblokowana) nie ma sensu ponieważ odczujesz wyraźny brak mocy, na twoim miejscu został bym przy DT i pobawił się w odblokowanie bo podejrzewam ze jest zablokowana :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 kwas jego DT'tka pewnie jest zblokowana do ok 15km...Odblokuj DT i nie kombinuj :D . XL185 sie beznadziejnie jeździ w terenie. jedyny plus tego motocykla to to ze w sumie sam chodzi na koło :D . Tylko czasem to denerwuje bo w zakrecie przod sie sam podnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Miejcie na uwadze że jego yamaha jest z 1981 roku. Chłodzona wiatrem. Ona raczej nie ma aż 27 koni. Blokowana raczej też nie jest. W giełdzie jest oferta sprzedaży ze zdjęciem. Wydaje mi się że 185 w 4T to raczej nudna pojemność :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acid_toxin Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Zobacz czy nie jest to ta Honda którą mam na avatarze :D sprzedałem ją właśnie do Urzędowa :D Jaka jest cena? Posiadałem rocznik '80 (ta z avatara :D miała 17KM ;), choć 'normalne' egzemplarze mają 14KM (większość stron w necie tak podaje) Był to mój pierwszy motocykl i nie miałem wielkiego doczynienia z 2T (poza MZ :D więc nie mam do nich porównania...zbyt dynamiczny nie jest ale mało pali...mam fiszki i dużo zdjęć więc gdybyś coś potrzebował np. Mały ten świat...pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Gdyby moja dt miała 27 koni to nawet bym się nie zastanawiał nad zmianą na Honde, bo nie miało by to najmniejszego sensu! :D Chodzi o to, że chcę się pozbyć Yamahy, bo wykorzystuję ją w 120 procentach. acid_toxin, jeśli sprzedałeś ją do Urzędowa to napweno jest to ten egzemplarz! Motocykle enduro w Urzędowe można policzyć na palcach jednej ręki emerytowanego stolarza. :D Mógł byś coś więcej powiedzieć o tym motocyklu. Wiem, że był w nim felerny wał, który zresztą nie wytrzymał do końca tego sezonu! Teraz jest nowy wał, nowe łożyska i symeryngi. A co do ceny to mogę Ci powiedzieć, że gdybym sprzedał Yamahę za tyle co stoi w ogłoszeniach, to prawie by mi wystarczyło! :D Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi