Tonio Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 co trzeba zrobić aby zwiększyć szybkość simsona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 jechać za tirem nie więcej niż 3 metry!ja tak wyciągłem 80 a normalnie to 65 tylko nie polecam!! robiszto na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Najprostrzy sposób to założenie większej zębatki w silniku (tej na którą nakłada się łańcuch) powiedzmy o jeden, dwa zęby. Bardziej inwazyjne metody to poprostu tuning dwusuwa (polecam topic, który znajduje się w dziale mechanika ogólna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonio Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Kupiłem cylinder, tłok, pierścienie o poj. 60cm, simson jeżdzi ok 70-75 km/h, chciałbym powiększyć te wyniki. Zębatkę z przodu już zmieniłem, czy możliwa jest zmiana zębatki z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 co trzeba zrobić aby zwiększyć szybkość simsona? Zrzucić go z większej wysokości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Ja nie wiem :) I tak ci ładnie wyciąga , po co chcesz jeszcze go polepszaćNie ma wielkiego sensu jeszcze bardziej polepszać coś co i tak jest już szybsze niż wytwórnia przewidziała Nie długo będziesz prześcigał Mz-tki (150) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 A i jeszcze jedno Ogumienie Simsona ma V-max. 100 kmh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 No to skoro schodzimy na temat ogumienia, to i hamulce nie są zbyt dobre jak na prędkości powyżej 80km/h . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 A i jeszcze jedno Ogumienie Simsona ma V-max. 100 kmh. Błąd. Ogumienie Simsona ma indeks 50km/h (kostka), a 60km/h reszta.Mówię o oponach firmy Heidenau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Błąd. Ogumienie Simsona ma indeks 50km/h (kostka), a 60km/h reszta. Mówię o oponach firmy HeidenauBłąd.ja mam heidenau i moj brat też i oboje mamy do 100kmh.brat ma z 30 któregoś tam tygodnia 2000roku a ja mam z 19 2001Proponował mi koleś kiedyś kostke heidenau która była do 130 km/h tylko była 2x droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 nie no moje mają index 60 kolegi też 60Ja mam do S-51 EnduroA kolega o "ścigowym" bieżniku do skutera. Napisane jest jak wół max speed 60 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Pisząc "Enduro" miałem na myśli rodzaj opon, a nie model Simka. To tak dla jasności sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi