sebastian zg Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam.W jaki spodób w GPZ ten czujnik daje znać kierowcy o wyciągnietej bocznej nóżce ?Lampka w desce rozdzielczej odpada bo wszystkie są zajęte. Sprawdzałem elektryke: masa idzie do czyjnika w podstawce czujnik robi zworke i przekazuje mase do 'JUNCTION BOX(przekaźnik i bezpieczniki)' i .... co dalej ? Wyjaśniam że w dziedzinie motocykli jestem dziewicą więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz01 Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Nie to nie działa poprzez kontrolkę tylko masuje moduł zapłonowy albo bezpośrednio ( wtedy motocykl z wystawioną podstawką nie zapali ) albo poprzez czujnik luzu ( gdy na wystawionej podstawce włączysz bieg silnik gaśnie)Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helmet Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 przy rozłożonej stopce jak wrzucisz bieg i puścisz sprzęgło to silnik gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Faktycznie.Dobrze, że jeszcze nie jeżdżę bo pewnie niejednokrotnie bym szukał usterki w silniku przez tą nóżkę, a tak dzięki Wam jestem już o jeden stopień mądrzejszy.Bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 a naco ci on :?: ten czujnik lubi sie psuc Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 a naco ci on Question ten czujnik lubi sie psucmoże nie jestem super obeznany w temacie ale ten czujnik lubi też brudzić się przez co nawet przy schowanej nóżce "motocyklowi się wydaje" jakby była rozłożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 a naco ci on Po prostu on już jest a nie wiedziałem jak on działa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 W GPZ1000RX jest kontrolka od stopki, świeci na czerwono więc nie sposób zauważyć :buttrock: ale nie wiem jak jest w 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja mialem problem w Dt125 z tym czujnikiem. Kilkakrotnie mi sie jakos polaczyl i moto na biegu nie chcial jechac tylko gasl. Dopiero po pewnymczasie zobaczylem ze to ten czujnik... :-D Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 prócz stopki jeszcze przy klamce sprzęgła masz czujnik Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunch Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Mnie niejednokrotnie ten czujnik pewnie uratowal tylek....tak to jest jak czlowiek zamyslony siada na moto... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Czujnik podstawki bocznej jest sprzężony z czujnikiem sprzęgła. Nie sa to graty niepotrzebnie wsadzone jako bajer do moto. Wie o tym każdy kto na MZ zapomniał złożyc podstawkę z tyłu a potem polecial zamiast w prawy winikiel to w rów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi